maanantai 22. helmikuuta 2010

Viskillä maustettu pekaanipähkinä-suklaapiiras

Tätä jälkiruokaa on jo pitkään pitänyt päästä kokeilemaan ja siihen tarjoutui loistava tilaisuus viikonloppuna toisen innokkaan kotikokin seurassa. Kiitos vielä mökkeilystä - hauskaa oli :) Tässä ohje herkulliseen viskillä maustettuun pekaani-suklaapiiraaseen, jonka löysin Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä.

Pohja
3 ½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl sokeria
125 g kylmää voita
n. 1 ½ rkl kylmää vettä

Täyte
4 dl pekaanipähkinöitä
150 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1 dl ruokokidesokeria
1 ½ rkl maissitärkkelystä
50 g voita
1 ½ dl tummaa siirappia
1/2 dl viskiä
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Valmista ensin pohja. Sekoita vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi voi niiden joukkoon tasaisesti. Lisää vettä pienissä erissä, kunnes saat muotoiltua taikinasta kiinteän pallon. Painele taikina piirakkavuoan (n. 24cm) pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Pilko noin 1 dl pekaanipähkinöitä ja suklaa pieniksi paloiksi. Levitä palat piirakkapohjan päälle. Sulata ja jäähdytä voi. Vaahdota kananmunat, sokeri ja maissitärkkelys löysäksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää voisula, siirappi, viski, vaniljasokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos piirakan päälle vuokaan. Asettele kokonaiset pekaanipähkinät piirakan pinnalle. Paista piirakkaa uunin alatasossa 160 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä piirakka foliolla paistamisen aikana, jos sen pinta tummuu liikaa. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Piiras oli minusta super hyvää, vaikkakin aika makeata. Viskin maku voimistuu piirakassa mitä pidempään valmiin piiraan antaa olla. Esimerkiksi seuraavana päivänä viskin maku oli korostunut todella paljon - mikä oli vain hyvä asia :)

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...