lauantai 27. helmikuuta 2010

Valkosipulietanat

Valkosipulietanat kuuluu ehdottomasti suosikki alkuruokiini. Tämä alkuruoka on todella helppo ja nopea tehdä kotonakin ja on minusta aika tyylikäs alkuruoka :) En omista oikeita etanapannuja, mutta olen aina tehnyt etanat pieniin uunipannuihin, jotka on toiminut ihan hyvin (pannuillekin tulee enemmän käyttöä :) Etanat olen yleensä ostanut säilykkeenä, joka löytyy oman lähikaupankin hyllystä, tosin niitä saa myös suurien kauppojen tiskeistä. Valkosipulietanoihin tarvitset noin 15-20 etanaa (pienessä säilykepurkissa on n.16 etanaa, joka riittää kolmeen alkuruokaan) ja itsetehtyä valkosipulivoita.

Valkosipulivoi
noin 150 g voita
3 valkosipulinkynttä
nippu persiljaa
ripaus suolaa

Valkosipulietanoissa tärkeimmässä roolissa ei itseasiassa ole ne etanat, vaan se valkosipulivoi, joka antaa etanoille makua. Yleensä teen valkosipulivoita reilusti, koska itsetehty valkosipulivoi on vaan niin hyvää ja jos sitä jää etanoista yli, tulee se taatusti syödyksi ilman etanoitakin ;) Sekoita voi ja hienonnettu persilja. Purista valkosipulit sekaan ja mausta ripauksella suolaa. Voit myös sekoittaa koko setin tehosekoittimessa. Valuta etanat ja laita ne etanapannuihin (tai pieniin uunivuokiin), nostele valkosipulivoita päälle ja paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile vaalean leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...