sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Suppilovahveropiirakka

Sulatin pakkasesta suppilovahveroita ja päätin käyttää ne piirakkaan. Tarkoitus oli tehdä normaalia terveellisempi piirakka ruispohjalla, mutta lopputulos taisi kuitenkin olla ihan tavallinen piirakka, jossa paljon juustoa. Hyvää tämä joka tapauksessa oli :)

Pohja
125 g voita
2 dl sämpyläjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä

Täyte
3 dl suppilovahveroita (pakaste)
1/3 purjoa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 dl nestettä (maitoa, kermaa tai esim. sienien nestettä)
150 g juustoraastetta
1/2 dl persiljaa
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria

Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi voi sekaan ja lisää vesi viimeisenä. Anna taikinan tekeytyä kylmässä noin 1/2 tuntia. Pilko purjo. Kuullota purjoa ja sieniä hetki pannulla. Painele pohja piirakkavuokaan. Levitä sieni-sipuliseos pohjan päälle. Hienonna persilja. Sekoita kananmunat, kermaviili, neste, juustoraaste, persilja ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Jos piirakan pinta tummuu liikaa voit peittää sen foliolla.

Piirakan voi hyvin tehdä myös muista sienistä. Kanttarellit tai herkkusienet toimivat varmasti. Piirakan pohjasta tuli sämpylä- ja ruisjauhoilla todella rapea, mikä oli minusta ihan hyvä asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...