keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Tonnikalapihvit, wokkikasvikset ja basilikakastike

Mietin pitkään mitä voisi kokata tonnikalapihvien kanssa ja löysin Punaisesta keittiöstä loistoidean kokata pihvit wokkikasviksien kanssa. Tuoreista raaka-aineista valmistetut wokkikasvikset ovat aina ihania ja jokainen voi valita niihin omat suosikkinsa :) Lisäksi ne on terveellisiä ja kaapista löytyy yleensä aineet niihin (tai ainakin osa niistä). Tonnikalapihvien ja kasviksien kanssa tein vielä basilikakastikkeen, jonka tekemisellä koko setti kannattaa aloittaa.

Basilikakastike
kourallinen basilikanlehtiä
1 dl turkkilaista jugurttia
½ - 1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Murskaa basilikanlehdet morttelissa niin, että niistä tulee hieman nestettä ulos. Sekoita jugurtti, murskatut basilikanlehdet, suola ja mustapippuri. Kuori ja purista valkosipuli joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan.

Wokkikasvikset
pieni porkkana
pieni pala purjoa
1-2 jumbo herkkusientä
pieni sipuli
muutama parsa
½ - 1 valkosipulinkynsi
tilkka oliiviöljyä
tilkka soijakastiketta
suolaa

Pilko valitsemasi kasvikset. Minusta yllä olevat kasvikset sopivat hyvin yhteen, mutta listaan voi lisätä tai poistaa kasviksia oman maun mukaan. Kaada kasvikset wokkipannuun. Purista valkosipuli kasviksien sekaan ja lisää ripaus suolaa. Lisää päälle tilkka oliiviöljyä ja soijakastiketta ja wokkaa kasviksia kuumalla pannulla muutamia minuutteja. Kasviksien kuuluu jäädä rapeiksi.

Tonnikalapihvit ja marinadi
2 kpl (á 125 g) tonnikalapihvejä
pieni pala punaista chiliä
½ - 1 valkosipulinkynsi
reilu kourallinen basilikanlehtiä
½ sitruuna
suolaa
mustapippuria

Murskaa morttelissa chili ja basilikanlehdet. Purista joukkoon valkosipuli ja lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja sekoita marinadi tasaiseksi. Hiero tonnikalapihvien molemmille puolille suolaa ja mustapippuria. Pyörittele tonnikalapihvit marinadissa ja anna maustua hetki. Paista pihvejä kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia molemmilta puolilta.

Kokoa annokset laittamalla lautaselle ensin wokkikasviksia. Asettele tonnikalapihvit kasviksien päälle ja lisää vielä ruokalusikallinen basilikakastiketta tonnikalapihvien päälle. Kuten ohjeista huomaa, valkosipulia tulee jokaiseen annoksen osaan, joten sitä kannattaa käyttää oman maun mukaan enemmän tai vähemmän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...