lauantai 13. helmikuuta 2010

Sininen perunalisuke

Blue Kongo -viikko saa jatkoa sinisillä perunalisukkeilla. Perunan sininen väri oli tarkoitus saada esille ja näissä se minusta onnistui kohtalaisen hyvin. Perunalisukkeen voi toki tehdä myös tavallisista perunoista. Tarjoile lisuke perunan tapaan esimerkiksi liha- tai kalaruokien kanssa.

5-6 keskikokoista (sinistä) perunaa
tilkka maitoa
1 kananmunan keltuainen
suolaa

Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat haarukalla. Sekoita perunasose, ripaus suolaa, keltuainen ja tilkka lämmintä maitoa. Kuohkeuta seos sähkövatkaimella. Pursota perunakuvioita leivinpaperin päälle pellille. Paista lisukkeita noin 7 minuuttia 250 asteessa tai kunnes ne saavat hieman väriä. Voit myös pursottaa perunalisukkeet suoraan lautasille, jos et halua käyttää niitä uunissa. Alla kuva lisukkeista ennen uuniin laittoa. Tällä reseptillä lisukkeita tuli yksi pellillinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...