torstai 18. helmikuuta 2010

Caesar-salaatti

2-3 erilaista isolehtistä salaattia
krutonkeja
(parmesanlastuja)

Kastike
1-2 valkosipulinkynttä
4 anjovisfileetä
2 keltuaista
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
2 dl oliiviöljyä
noin 1 dl parmesanraastetta
suolaa
valkopippuria

Valmista ensin kastike. Sekoita keltuaiset, sinappi ja etikka. Purista joukkoon valkosipulit ja hiennonnetut anjovisfileet. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää öljy vähitellen. Sekoita kastikkeeseen parmesanraaste ja ripaus suolaa ja valkopippuria. Sekoita oman maun mukaan parmesanraastetta kastikkeeseen ja säästä loput salaatin päälle. Jos kastike on liian paksua voi sitä ohentaa tilkalla sitruuna- tai omenamehua (sitruunamehu tuo siihen kivan kirpeyden).

Pese ja revi salaatit kulhoon. Kaada päälle kastiketta (oman maun mukaan) ja krutonkeja ja sekoita ainekset kulhossa. Kumoa salaatti lautaselle ja ripottele päälle parmesanlastuja ja muutama krutonki. Salaatista saa ruokaisamman lisäämällä siihen paistettuja kanapaloja tai katkarapuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...