2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl porkkanaraastetta
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
n.5-6 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
25 g voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota nesteeseen hiiva. Lisää suola, hunaja ja porkkanaraaste. Lisää noin 4 dl sämpyläjauhoja ja vehnäleseet ja alusta taikina hyvin. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva ja loput jauhot. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta sämpylöitä jauhotetulla tasolla. Nosta sämpylät leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna sämpylöiden kohota uudestaan peitettynä pellillä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225 asteessa noin 20 minuuttia (paisto aika riippuu sämpylöiden koosta). Sämpylöiden päälle voi ripotella leseitä ennen uuniin laittoa.
Jotta sämpylöistä saa kuohkeita, kannattaa ne kohottaa kaksi kertaa :)
Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti