maanantai 15. helmikuuta 2010

Porkkanasämpylät

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl porkkanaraastetta
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
n.5-6 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäleseitä
25 g voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota nesteeseen hiiva. Lisää suola, hunaja ja porkkanaraaste. Lisää noin 4 dl sämpyläjauhoja ja vehnäleseet ja alusta taikina hyvin. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva ja loput jauhot. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta sämpylöitä jauhotetulla tasolla. Nosta sämpylät leivinpaperilla peitetylle pellille. Anna sämpylöiden kohota uudestaan peitettynä pellillä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225 asteessa noin 20 minuuttia (paisto aika riippuu sämpylöiden koosta). Sämpylöiden päälle voi ripotella leseitä ennen uuniin laittoa.

Jotta sämpylöistä saa kuohkeita, kannattaa ne kohottaa kaksi kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...