keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Perunarieskat

Blue Kongo -viikko saa jatkoa sinertävillä perunarieskoilla. Blue Kongo on sininen perunalajike, joka on nimensä mukaan sinistä. Rieskoihin tuli sen verran paljon jauhoja, että sinertävä väri on lähes kadonnut ja rieskat näyttää melkein normaaleilta perunarieskoilta. Pitänee keksiä seuraavaan Blue Kongo -testiin jotain missä perunoiden sininen väri tulee kunnolla pintaan, mutta sillä välin tässä ohje perunarieskoihin. Ohje on mukailtu Sunnuntai täysjyväohrajauhopussin kyldestä.

4 dl perunasosetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
5-6 dl täysjyväohrajauhoja

Valmista perunasose keitetyistä perunoista. Soseeseen voi lisätä hieman vettä tai maitoa jos se on kuivaa. Sekoita jäähtynyt perunasose, suola, kananmunat ja jauhot tasaiseksi massaksi. Taikinasta tulee paksua ja käsiin tarttuvaa. Jaa taikina 5-10 osaan ja taputtele osat pellille leivinpaperin päälle ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskojen pinnat haarukalla. Paista rieskat 250 asteeseessa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat on saanut hieman väriä. Nostele rieskat päällekäin ja kiedo pyyhkeen sisään hetkeksi pehmenemään. Rieskat on parhaimmillaan uunista tulleina.

1 kommentti:

  1. Onpa kuitenkin aika mallikkaita rieskoja, vaikkei väri näykään!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...