Blue Kongo -viikko saa jatkoa sinertävillä perunarieskoilla. Blue Kongo on sininen perunalajike, joka on nimensä mukaan sinistä. Rieskoihin tuli sen verran paljon jauhoja, että sinertävä väri on lähes kadonnut ja rieskat näyttää melkein normaaleilta perunarieskoilta. Pitänee keksiä seuraavaan Blue Kongo -testiin jotain missä perunoiden sininen väri tulee kunnolla pintaan, mutta sillä välin tässä ohje perunarieskoihin. Ohje on mukailtu Sunnuntai täysjyväohrajauhopussin kyldestä.
4 dl perunasosetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
5-6 dl täysjyväohrajauhoja
Valmista perunasose keitetyistä perunoista. Soseeseen voi lisätä hieman vettä tai maitoa jos se on kuivaa. Sekoita jäähtynyt perunasose, suola, kananmunat ja jauhot tasaiseksi massaksi. Taikinasta tulee paksua ja käsiin tarttuvaa. Jaa taikina 5-10 osaan ja taputtele osat pellille leivinpaperin päälle ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskojen pinnat haarukalla. Paista rieskat 250 asteeseessa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat on saanut hieman väriä. Nostele rieskat päällekäin ja kiedo pyyhkeen sisään hetkeksi pehmenemään. Rieskat on parhaimmillaan uunista tulleina.
Tortelli with Brown Butter
-
A simple tortelli pasta recipe featuring plump, ricotta-stuffed tortelli
tossed with brown butter balsamic sauce, arugula, pecorino cheese, and
lemon zes...
Onpa kuitenkin aika mallikkaita rieskoja, vaikkei väri näykään!
VastaaPoista