
4 dl perunasosetta
1 tl suolaa
2 kananmunaa
5-6 dl täysjyväohrajauhoja
Valmista perunasose keitetyistä perunoista. Soseeseen voi lisätä hieman vettä tai maitoa jos se on kuivaa. Sekoita jäähtynyt perunasose, suola, kananmunat ja jauhot tasaiseksi massaksi. Taikinasta tulee paksua ja käsiin tarttuvaa. Jaa taikina 5-10 osaan ja taputtele osat pellille leivinpaperin päälle ohuiksi rieskoiksi. Pistele rieskojen pinnat haarukalla. Paista rieskat 250 asteeseessa noin 10 minuuttia tai kunnes rieskat on saanut hieman väriä. Nostele rieskat päällekäin ja kiedo pyyhkeen sisään hetkeksi pehmenemään. Rieskat on parhaimmillaan uunista tulleina.
Onpa kuitenkin aika mallikkaita rieskoja, vaikkei väri näykään!
VastaaPoista