lauantai 6. helmikuuta 2010

Herkkuja NoMU -marinadissa

Tällä viikolla on muutama ilta hurahtanut marinoidessa erilaisia kasviksia ja muita herkkuja. Eilen niitä viimein päästiin maistelemaan kaverien kanssa ja NoMU -mausteilla marinoidut herkut saivat suurinta suosiota, joten tässä muutaman NoMU -marinoitu herkku eilisestä Tapas tyylisestä illanvietosta.

NoMU spanish -marinoidut oliivit
100 g oliiveja
1/2 dl oliiviöljyä
2-3 tl etikkaa
2 tl NoMU spanish -maustetta

Sekoita oliivit, öljy, etikka ja NoMU spanish -mauste kulhossa. Peitä kulho tai kaada marinoidut oliivit kannellisiin purkkeihin ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

NoMU spanish -marinoitu feta
100 g fetaa
1/2 dl oliiviöljyä
pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta chiliä
2 tl NoMU spanish -maustetta

Pilko feta, sipulit ja chili. Sekoita feta, öljy, sipulit, chili ja NoMU spanish -mauste kulhossa. Peitä kulho tai kaada marinoitu feta kannellisiin purkkeihin ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

NoMU smoky peri peri -marinoidut herkkusienet
100 g tuoreita herkkusieniä
1/2 dl oliiviöljyä
pieni nippu persiljaa
2 tl NoMU smoky peri peri -maustetta

Pilko herkkusienet ja persilja. Sekoita herkkusienet, öljy, persilja ja NoMU smoky peri peri -mauste kulhossa. Peitä kulho tai kaada marinoidut herkkusienet kannellisiin purkkeihin ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

Tarjoile marinoidut herkut patongin tai muun leivän kanssa pikku naposteltavana tai alkuruokina. Itse pidin marinoidusta fetasta eniten, mutta kaikki oli hyviä ja NoMU -mausteet sopi hyvin marinointiin. Tällä viikolla on tullut marinoitua erilaisia herkkuja myös ilman NoMU -mausteita, joten kirjoittelen niistä tässä lähiaikoina lisää.

4 kommenttia:

 1. Ihana kuva!! KUka noi sulle ottaa?? Toi marinoitu feta erityisesti kuulosta loistavalta. Liian harvoin tulee tehtyä omia marinaadeja tapaksille. mikä Nomuista oli paras seos? t. Heli

  VastaaPoista
 2. Leena ja Sara on ottanut muutaman kuvan, mutta tämän otin ihan itse ja tästä olenkin aika ylpeä :) Tosi vaikeeta kuvata näitä ja varsinkin mun keittiössä, kun on niin vähän valoa, mutta kyllä kait sitä kehittyy pikku hiljaa ja pitää vaan jaksaa ottaa kuvia (paljon)...

  VastaaPoista
 3. Niin ja unohtui sanoa, että se NoMU spanish -mauste oli aivan ihana marinointiin, siis todella hyvänmakuinen. Kaiken kaikkiaan Smoky peri peri ja spanish on ollut musta parhaat ja helppo käyttöisimmät.

  Ja tulee aivan liian harvoin marinoitua itse tapaksia. Marinoin viime viikolla myös ilman NoMU -mausteita oliiveja, valkosipulia, herkkusieniä ja paprikaa, joten pitää laittaa niistä ohjeita myös tänne, kunhan kerkiän...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...