maanantai 8. maaliskuuta 2010

Rocky Road -palat

Tässä jenkkityylinen herkku, jota on ennenkin tullut tehtyä ja johon sain kipinän tehdä jälleen, kun resepti komeili Pirkka-lehdessä. Tästä voi tehdä useita versioita ja itse olen joka kerta tehnyt hieman erilaisen, vähän sen mukaan mitä kaapista on löytynyt.

200 g taloussuklaata
20 g voita
1/4 dl kermaa
½ dl suolapähkinöitä
½ dl pekaanipähkinöitä
½ dl rusinoita
noin 1 ½ dl vaahtokarkkeja (noin 14 kpl)

Sulata suklaa, voi ja kerma vesihauteessa. Murskaa pähkinät pieniksi paloiksi. Pilko vaahtokarkit. Sekoita noin 2/3 osaa pähkinöistä, rusinat ja noin 2/3 osaa vaahtokarkeista sulaneen suklaan sekaan. Jätä osa pähkinöistä ja vaahtokarkeista koristeeksi. Levitä suklaaseos matalaan leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan tasaisesti. Painele päälle loput pähkinät ja vaahtokarkit niin, että ne tarttuvat suklaaseen kiinni. Anna jähmettyä jääkaapissa (tai pakastimessa) noin tunti. Leikkaa pieniksi neliöiksi.

Tätä reseptiä voi soveltaa monella tapaa riippuen mitä aineita löytyy kaapista. Itse olen käyttänyt tähän yllä mainittujen lisäksi riisimuroja, mysliä, pistaasipähkinöitä (tai mitä vaan pähkinöitä), sokeroituja kirsikoita ja kookoshiutaleita. Yhdistelmiä voi keksiä vaikka millä mitalla, mutta oleellisia ovat vaahtokarkit :)

2 kommenttia:

  1. NAM! Minullekin tuli mieleen, että riisi- tai muut murot voisi olla tähän hyvä lisä, niillä saisi vähän "keveyttä" mukaan niin että voi sitten hyvällä omatunnolla syödä useamman palan heheee :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä muuten olivat hyviä! "Tosi herkuttelijan herkkuja", kun laitetaan karkkia ja pähkinöitä suklaan sekaan - toimii :) Aion tehdä tästä toisen version ehkä jo tänään, kun iski kauhee himo kirsikoihin ynnä muihin...pitää blogata sekin niin on valinnan varaa...ja riisimurot myös tänään kokeiluun!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...