Mustikkalettuja on pitänyt tehdä jo pitkän aikaa ja olin suunnitellut, että tästä tulisi täydellinen aamupala viikonlopulle, mutta jotenkin päädyin tekemään näitä keskiviikko iltana :) Näistä olisi ehkä pitänyt tulla enemmän pannukakun tapaisia, mutta minusta nämä oli kuitenkin lähempänä lettuja, joten kutsumme näitä letuiksi :)
3 kananmunaa
2 dl maitoa
1 tlk kermaviiliä
½ dl öljyä
3 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunankuoriraastetta
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3-4 dl paskaste mustikoita
öljyä tai voita paistamiseen
vaahterasiirappia tarjoiluun
Sekoita kananmunat, maito, kermaviili ja öljy tasaiseksi massaksi. Mausta seos sitruunanmehulla ja raasteella. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään. Lisää kuiva-aineet taikinaan. Lisää taikinaan 3-4 dl jäisiä mustikoita. Itse laitoin 3 dl, mutta minusta mustikoita olisi saanut olla enemmänkin, jotta letut olisi todella mustikkaisia. Jätä mustikoita vähän tarjoiluun. Kuumenna lettupannu ja lisää tilkka öljyä tai voita. Annostele pannulle taikinaa pienissä erissä. Itse paistoin yhden letun kerrallaan noin 3 minuuttia per puoli. Tarjoa letut vaahterasiirapin kanssa ja koristele annokset mustikoilla. Taikinasta tulee (lettujen koosta riippuen) noin 20-25 kappaletta lettuja.
Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti