sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Mustikkapiirakka

Viime vuodelta on edelleen pakkasessa marjoja, mutta jotenkin ne välillä unohtuu sinne tai en osaa keskittyä käyttämään niitä tarpeeksi usein. Tänään päätin korjata tilannetta ja päädyin pitkästä aikaa tekemään mustikkapiirakan. Mustikkapiirakan voi tehdä lukemattomilla tavoilla erilaisiin pohjiin ja eri täyte vaihtoehdoilla. Itse tykkään, että pohjan pitää olla rapea ja täytteen rahkainen. Tässä yksi monista erilaisista mustikkapiirakka versioista...

Pohja
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
4 dl pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
2 dl rahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria

Valmista ensin pohja. Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin. Yhdistä 2 ½ dl vehnäjauhoja ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan pikku hiljaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja runoille jauhoja apuna käyttäen. Taikina oli aika löysää, joten sen levittämiseen tarvitsee jauhoja, mutta pohjasta tuli minusta sopivan rapea tällä reseptillä. Täytettä varten pyörittele jäiset mustikat perunajauhoissa ja kaada pohjan päälle. Sekoita rahka, kananmuna, sokeri ja vaniliinisokeri ja kaada seos mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 200 -asteisessa uunissa alatasossa noin 30 minuuttia.

Piirakan kannattaa antaa jähmettyä ennen tarjoilua. Itse annoin piirakan olla noin 2 tuntia ennen tarjoilua, jolloin se oli hyvin jähmettynyt. Piirakan voi vielä lämmittää, jos haluaa tarjoilla sen lämpimänä. Rahkapiirakka ei välttämättä tarvitse vaniljakastiketta, koska se on aika täyteläistä, mutta onhan lämmin mustikkapiirakka vaniljakastikkeen kanssa aika huippu juttu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...