tiistai 30. maaliskuuta 2010

Coleslaw-salaatti

Viime kertaisesta kaalilaatikosta oli jäänyt keräkaalia jääkaappiin ja eilen pähkäilin mitä tehdä sen kanssa. Mieleen tuli lopuksi coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti. Nyt täytyy myöntää, että en tiedä ollenkaan mitä tähän salaattiin kuuluu laittaa kaalin ja porkkanan lisäksi, joten tein tämän täysin omien mieltymysten mukaisesti - ihan kelpo salaatti tästä kuitenkin tuli...

150 g (kerä)kaalia
1 porkkana
pieni pala purjoa
pieni kirpeä omena
½ dl majoneesia
½ dl kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
½ tl currya
suolaa
sokeria

Pilko kaali veitsellä pieneksi silpuksi. Kuori ja raasta porkkana ja omena. Pilko purjo. Sekoita kaali, porkkana, omena ja purjo keskenään. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta seos suolalla, sokerilla ja currylla. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Anna maustua vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

2 kommenttia:

  1. Mä olen tenhyt yleensä ohjeella, johon ei kaalin, porkkanan ja valkosipulin lisäksi ole tullut juuri muuta. Olen antanut ainesten maustua laimennetussa etikkaliemessä ja lisännyt sittän majoneesin. Hyvee on!

    VastaaPoista
  2. Pitää kokeilla ensi kerralla tuota versiota. Itse pidän kaikesta etikkaisesta, joten kuulostaa ihan mun jutulta. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...