perjantai 12. maaliskuuta 2010

Rocky Road -palat version 1.2

Rocky Road -teema vei minut mukanaan tällä viikolla ja tein siitä useampia versioita. Yhden niistä bloggasin jo tällä viikolla. Se oli sellainen lasten versio Rocky road -paloista, mutta ihan mainio :) Kaikki versiot eivät tule näkemään päivänvaloa tässä blogissa, vaikka ei niissä sinänsä mitään vikaa ollut (onhan kyseessä suklaa yhdistettynä muihin herkkuihin, joten kovin pahasti pieleen ei voi mennä), mutta päädyin siihen, että yksi oli ylitse muiden..

Rocky Road -palat aikuisten tyyliin...
Tästä tuli todella enemmän aikuisten Rocky road, koska päädyin käyttämään tähän punssia aika lailla :) Taustalla on ihan perus Rocky Road -ohje, johon lisäsin sokeroituja kirsikoita ja rusinoita, jotka olin ensin uittanut punssissa. Here we go...

200 g taloussuklaata
20 g voita
1/4 dl kermaa
½ dl suolapähkinöitä
½ dl pekaanipähkinöitä
noin 10 kpl vaahtokarkkeja
½ dl rusinoita
½ dl sokeroituja kirsikoita
½ - 1 dl riisimuroja
½ dl punssia
muutama pekaanipähkinä, kirsikka ja vaahtokarkki koristeluun

Laita rusinat ja pilkotut kirsikat kulhoon. Sekoita punssi joukkoon. Punssin voi toki korvata esimerkiksi konjakilla tai jollain liköörillä. Anna marinoitua noin 30 minuuttia niin, että osa punssista on imeytynyt. Sulata suklaa, voi ja kerma vesihauteessa. Murskaa pähkinät pieniksi paloiksi. Pilko vaahtokarkit. Sekoita pähkinät, vaahtokarkit, riisimurot, kirsikat ja rusinat suklaaseokseen tasaisesti. Levitä seos leivinpaperilla päällystettyyn astiaan. Koristele pekaanipähkinöillä, vaahtokarkeilla ja kirsikoilla. Anna jähmettyä jääkaapissa (tai pakastimessa) noin tunti. Leikkaa paloiksi.
Täytettä saa olla ihan reilusta, jotta paloista tulee mahdollisimman monipuolisia ja vaihtelevia :) Itse mietin ensin, että miten 200 g suklaata riittää pitämään kaikki muut täytteet kasassa, mutta hyvin piti ja täytteitä olisi voinut vieläkin vähän lisätä....

Palat jähmettyy noin tunnissa, mutta niiden kannattaa antaa olla jääkaapissa seuraavaan päivään, koska punssin aromi vain voimistuu niissä. Ja Rocky Road -palat voi jokainen tietysti tehdä mieluiseen astiaan ja leikata oman näköisiksi.... :)

2 kommenttia:

  1. Nää näyttää namilta! Varmaan pakko testata ens viikolla :)

    VastaaPoista
  2. Kokeiluun vaan, hyviä olivat!!!! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...