sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Uuniperunat jauhelihatäytteellä

Uuniperunoille voi keksiä lukuisia täytteitä. Yleisimpiä vaihtoehtoja ovat lohi-, katkarapu- ja tonnikalatäyte. Tällä kertaa päätin itse tehdä jauhelihatäytteen ja tarjoilla uuniperunat täytteen ja smetanan kanssa.

4 isoa jauhoista perunaa (esim.Rosamundaa)
voita

Jauhelihatäyte
300 g jauhelihaa
1 sipuli
½ tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
ripaus suolaa
2 rkl ketsuppia tai 1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl lihafondista
1 tl dijon-sinappia
½ dl kermaa
(tilkka vettä)
1 prk smetanaa

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa ristiviilto perunoiden yläpintaan. Kääri perunat folioon, lisää ripaus suolaa ja kypsennä perunat 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Valmista täyte. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulia hetki pannulla. Lisää jauheliha ja kypsennä hetken aikaa. Mausta jauheliha valkopippurilla, paprikajauheella, chilijauheella ja ripauksella suolaa. Kun jauheliha on kypsää, lisää ketsuppi, lihafondis, dijon-sinappi ja kerma. Voit lisätä vielä tilkan vettä jos täyte on todella paksua. Ota perunat uunista ja purista niitä, jotta viilto hieman avautuu. Lisää ensin perunoiden päälle pieni nokare voita. Lisää jauhelihatäyte ja smetana ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...