sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Tomaatti-mozzarellasalaatti on ihanan raikas ja tyylikäs vaihtoehto alkuruoaksi. Salaattia voi toki syödä myös ihan salaattina (ei vain alkuruokana) ja siihen voi kehitellä useita erilaisia marinadeja ja kastikkeita oliiviöljyn, etikan, balsamicon ja tuoreiden yrttien avulla. Itse valitsin tällä kertaa Jamie Oliverin Jamie Italiassa -kirjassa olevan basilikasta tehdyn kastikkeen.

n. 220 g puhvelinmaitomozzarellaa
n. 200 g kypsiä tomaatteja
tilkka neitsytoliiviöljyä
tilkka (omena tai yrtti)viinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Kastike
kourallinen basilikanlehtiä
merisuolaa
tilkka neitsytoliiviöljyä

Laita basilikanlehdet huhmareeseen. Lisää ripaus merisuolaa myllystä ja hiero aineet tahnaksi. Lisää joukkoon tilkka oliiviöljyä ja sekoita aineet kastikkeeksi.

Revi mozzarella palasiksi tarjoiluastiaan. Pilko tomaatit toiseen kulhoon. Kaada päälle tilkka oliiviöljyä ja etikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kumoa tomaatit mozzarellan päälle. Ripottele kastike salaatin päälle. Oleellista salaatissa on oikea mozzarella. Puhvelinmaitomozzarella eroaa paljon muista kaupassa myytävistä mozzarellajuustoista ja on ehdottomasti parasta mozzarellaa tähän salaattiin. Kokonaisuudessaan todella helppo ja herkullinen salaatti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...