lauantai 6. maaliskuuta 2010

Sieni-vuohenjuustorisotto

100 g siitakesieniä
pieni sipuli
1 dl kuivattuja suppilovahveroita
150 g risottoriisiä
½ l kanalientä
1-1 ½ dl valkoviiniä
100 g vuohenjuustoa
voita paistamiseen
suolaa
valkopippuria
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Puhdista siitakesienet ja pilko suurimmat niistä. Jätä pienet siitakesienet kokonaisiksi. Laita kuivatut suppikset veteen likoamaan. Keitä kanaliemi valmiiksi. Kuullota sipuli ja siitakesienet voissa pannulla. Mausta ripauksella suolaa ja valkopippuria. Lisää pannulle risottoriisi ja kuullota muutama minuutti, kunnes riisit muuttuvat lasimaisiksi. Purista suppiksista vesi ja lisää sienet pannulle. Säilytä sienien liotusliemi. Laske lieden lämpötila alhaiseksi. Aloita nesteen lisääminen pannulle. Lisää ensin noin 1 dl valkoviiniä ja anna sen imeytyä riisiin. Jatka nesteen lisäämistä kanaliemellä pienissä erissä sekoittaen hyvin. Risottoriisi kypsyy noin 20 minuutissa ja sen kuuluu olla löysä lusikalla syötävä ruoka. Jos risotto ei jää tarpeeksi löysäksi tai riisit eivät ole kypsiä, lisää lopussa vielä sienien liotusliemi (n.1 dl) ja anna hautua hetki. Jos risotto ei vieläkään ole tarpeeksi löysää lisää ½ dl valkoviiniä ja anna hautua hetki. Lisää lopuksi paloiteltu vuohenjuusto ja anna sen sulaa hetken aikaa risoton sekaan. Juustosta saa jäädä paloja risottoon, sen ei tarvitse sulaa kokonaan. Tarkista risoton maku ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa. Tarjoile risotto patonkin kanssa.

Risottoon sopivat muutkin sienet. Esimerkiksi kuivattujen suppiksien tilalla voi käyttää siitakesieniä tai herkkusieniä oman maun mukaan. Tästä risotto määrästä riittää 2-3 hengelle annoksien koosta riippuen.

1 kommentti:

  1. Kiitos kivasta illasta ja oli hyvvää!

    -H

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...