Löysin tämän herkkusienikeiton Yhteishyvä -lehden välissä tulevasta Ruokamaailmasta. Tässä hieman mukailtu versio reseptistä.
200 g herkkusieniä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2-3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kasvislientä
1 dl (kuohu)kermaa
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
tilkka konjakkia
persiljaa
Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sieniä ja sipuleita voissa pannulla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauhot ja kasvisliemi. Keitä seosta noin 10 minuuttia. Jos käytät kuohukermaa, voit vatkata kerman löysäksi vaahdoksi ja lisätä keittoon. Jos taas käytät ruokakermaa, lisää se sellaisenaan keittoon. Itse vatkasin kerman ja keitosta tuli kohtalaisen kuohkea. Mausta keitto suolalla, valkopippurilla ja tilkalla konjakkia. Anna hautua hetki. Keitosta riittää 2-3 annosta.
Tämä oli helppo, nopea ja herkullinen - me like :)
Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
Minulta ovat sienet lähes lopussa ja teen nyt erilaisia versioita herkkusienikeitoista. Ihan mainiota ruokaa siitäkin saa :)
VastaaPoista