
Tämän päiväisen reseptin löysin jälleen Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Lehdessä oli paljon muitakin hyvältä kuulostavia pastareseptejä, mutta päädyin tähän, koska olen suuri artisokkien ja peston ystävä, enkä ole ennen kokeillut tehdä pestoa salviasta. Tässä lista aineista mitä tarvitset pastaan, josta riittää kahdelle.
1 pkt (á 250 g) juustotäytteisiä ravioleja
1 prk (á 280 g) latva-artisokkaa
noin ½ dl salviapestoa
koristeluun pecorinojuustolastuja ja pinjansiemeniä
Salviapesto
½ dl pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
½ dl raastettua pecorinojuustoa
½ dl raastettua parmesanjuustoa
1 ruukku salviaa
1 tl sitruunamehua
noin ½ dl hyvää oliiviöljyä
Valmista ensin salviapesto. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivassa pannussa. Jätä pinjansiemeniä vähän koristeluun. Laita siemenet tehosekoittimeen. Kuori valkosipuli, raasta juustot, nypi salvian lehdet ja lisää kaikki tehosekoittimeen. Lisää lopuksi sitruunamehu ja oliiviöljy ja sekoita kastike tasaiseksi seokseksi. Pestossa saa olla hieman karheutta, joten sen ei tarvise olla ihan sileää. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta artisokat. Voit paloitella isoimmat artisokat jos haluat. Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää artisokat ja oman maun mukaan pestokastiketta (itse laitoin noin ½ dl) ja sekoita varovasti. Annostele pasta lautasille ja ripottele pinjansiemeniä ja juustolastuja päälle.
Tykkäsin tästä pastasta todella paljon. Salviapesto oli hyvää ja kivaa vaihtelua normaalille basilikasta tehdylle pestolle. Ja artisokat toimi raviolien kanssa. Tykätäkseen tästä pastasta täytyy tietysti olla artisokkien ystävä :) Pastan voi tarjoilla myös lämmitetyiltä lautasilta. Laita lautaset 50-70 asteiseen uuniin hetkeksi lämpenemään ja tarjoile pasta niistä.
kuulostaa herkulliselta
VastaaPoista