
150 g digestive -keksejä
80 g hasselpähkinöitä
1 tl inkiväärijauhetta
100 g suolatonta voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
6 tl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kermaa
80 ml kahvilikööriä
Koristeet
1½ dl sokeria
100 g paahdettuja hasselpähkinöitä
1-2 dl kuohukermaa
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat. Murskaa keksit ja hasselpähkinät monitoimikoneessa. Sekoita keksit, hasselpähkinät ja sulatettu voi keskenään. Mausta seos inkiväärijauheella. Painele puolet seoksesta vuoan pohjalle ja loput reunoille. Laita vuoka jääkaappiin. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja kerma ja vatkaa seos muun massan sekaan. Lisää viimeiseksi likööri. Kaada seos vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on melkein hyytynyt. Voit laittaa kakkuvuoan pellin päällä uuniin jos vuoka sattuisi vuotamaan. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä ja hyytyä rauhassa. Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin useaksi tunniksi, mielellään yöksi. Irrota vuoasta reunat ja koristele kakku ennen tarjoilua. Paahda hasselpähkinöitä 180 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Hiero pähkinöitä liinalla niin, että niistä irtoaa kuoret. Sulata sokeri paistinpannulla. Kaada hasselpähkinät sulaneen sokerin sekaan. Nostele pähkinät lusikoiden avulla sokeriseoksesta öljytylle foliolle hyytymään. Vatkaa kerma ja levitä se kakun päälle. Levitä viimeiseksi hyytyneet hasselpähkinä koristeet kakun päälle.

vesi kielella taalla lueskelen uusimpia resepteja!
VastaaPoista