Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
lauantai 30. lokakuuta 2010
Kotzone
Eilen oli niin sanottu pizzaperjantai ja päätin yrittää tehdä tavallisen pizzan sijaan kotzonen. Tavallinen pizzahan tässäkin tehdään, mutta se vain täytetään salaatilla, lisätään vähän kastiketta ja taitetaan kaksinkerroin. Pizzan täytteeksi voi valita ihan mitä haluaa, pohja kannattaa tehdä itse (tulee parempaa), tomaattikastikkeen reseptin löysin Maku-lehdestä ja lisäksi sovelsin itse pizzaan barbeque-kastikkeen. Tässäpä mitä minun pizzaan tuli...
Pohja
1 ½ dl vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
n.3 ½ dl durumvehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla tasolla kahdeksi pizzapohjaksi. Anna pizzapohjien kohota uudestaan ennen täytteen lisäämistä.
Maku-lehden tomaattikastike (½ alkuperäisestä reseptistä)
250 g paseerattua tomaattia
1/4 tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi
½ tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus basilikaa
Maku-lehden resepti oli aika iso, joten puolitin sen. Puolikkaasta reseptistä tuli yllä mainittuun pizzapohja määrään tarpeeksi ja vähän yli. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja tarkista maku. Lisää mausteita tarpeen mukaan.
Täytteet
kanaa
ananasta
punasipulia
juustoraastetta
salaattia (uunin jälkeen)
Barbeque-kastike
1 dl makeaa chilikastiketta
½ dl siirappia
1/4 dl soijakastiketta
2 rkl paksua balsamicoa
tilkka Coca-Colaa
Kiehauta kokoon chilikastike, siirappi, soija ja balsamico. Jäähdytä kastike. Sekoita joukkoon tilkka Coca-Colaa ja anna kastikkeen tekeytyä ainakin 30 minuuttia. Kastike ei ole aluksi kovin paksua, mutta tekeytyessään se tiivistyy hieman. Barbeque-kastikkeisiin löytyy paljon ihania ja moniulotteisempia reseptejä, mutta tähän tarkoitukseen päätin mennä sieltä missä aita on matalin ja sovelsin tälläisen pikakastikkeen.
Kokoa pizza levittämällä tomaattikastike pohjan päälle, lisää täytteet ja lorauta päälle hieman barbeque-kastiketta ja lisää lopuksi juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Ota pizza uunista, leivtä toiselle puoliskolle salaattia ja barbeque-kastiketta ja taita pizza kaksinkerroin - Enjoy!
Kirjoittanut
Anne
Tunnisteet:
Fast food
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti