sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Jokirapu-caesarsalaatti

Caesarsalaatin salaisuus piilee sen kastikeessa. Koska tällä kertaa kyseessä on jokirapu-caesarsalaatti, päätin käyttää rapuja myös kastikkeeseen. Tästä tuli myös todella valkosipulinen, mutta aivan sairaan hyvä - suosittelen (ainakin valkosipulin ja caesarsalaatin ystäville)...

3 erilaista isolehtistä salaattia
100 g jokiravunpyrstöjä
valkosipulikrutonkeja
parmesanraastetta
caesar-kastiketta

Huuhto salaatit ja jätä ne kuivumaan. Valmista alla oleva kastike ja krutongit. Revi salaatinlehdet isoiksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon jokiravunpyrstöt, krutongit ja parmesanraaste. Sekoita lopuksi kastike salaatin sekaan. Koristele jokiravunpyrstöillä ja parmesanraasteella.

Kastike
8 anjovisfilettä
1 ½ rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 ½ rkl dijon-sinappia
2 tl worcestershire-kastiketta
2-3 valkosipulinkynttä
5 kpl jokiravunpyrstöjä
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Soseuta tehosekoittimessa anjovisfileet, jokiravunpyrstöt, sitruunamehu, etikka, sinappi ja worcestershire-kastike. Purista joukkoon valkosipulit. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Viimeistele kastike ripauksella suolaa.

Valkosipulikrutongit
3-4 viipaletta paahtoleipää
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
kuivattua tilliä

Leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda leivät rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Mausta kuivatulla tillillä. Purista pannulle valkosipulit ja sekoita ne leipäkuutioiden joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...