tiistai 12. lokakuuta 2010

Possurulla sienitäytteellä ja balsamico-rosmariinikasvikset

Viime lauantain-dinnerillä tarjoiltiin pääruokana possurulla, jossa yritin yhdistellä kauden tuotteita. Niimpä possurulla täytettiin sienillä ja lisukkeena toimivat kauden kasvikset.

n.800 g pala possun ulkofilettä
muutama herkkusieni
kourallinen (kuivattuja) suppilovahveroita
1 sipuli
100 g kanttarelli-tuorejuustoa
voita
suolaa
mustapippuria

Leikkaa ensin possufile kolmeen osaan niin, että osat pysyvät yhdessä. Itse leikkasin fileen niin, että jaoin sen paksuuden (mielessä) kolmeen osaan ja leikkasin ensimmäisen osan (1/3 paksuudesta) muutamaa senttiä vaille loppuun asti. Sitten käänsin veitsen ja yritin leikata loppu palan kahteen yhtä paksuun osaan - se onnistui aika hyvin! Harmi, kun en ottanut kuvaa siitä, mutta laittakaa viestiä jos tätä ei ymmärrä... Mausta possufile molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Liota kuivattuja suppilovahveroita vedessä. Kuullota herkkusienet ja sipuli voissa pannulla. Purista suppilovahveroista liiat nesteet pois ja lisää ne pannulle hetkeksi. Siirrä seos toiseen astiaan ja ota pannulla oleva neste ja suppilovahveroiden liotusvesi talteen. Anna sieni-sipuliseoksen hieman jäähtyä ja sekoita jäähtynyt seos tuorejuuston kanssa. Mausta täyte ripauksella suolaa. Levitä seos possufileen päälle niin, että jätät reunoihin vähän tyhjää, jotta file on helppo rullata kasaan ilman, että täytteet valuu reunoista ulos (vähän ne valuu joka tapauksessa). Rullaa file tiiviisti rullalle ja sulje rulla cocktail-tikuilla tai paistonarulla. Paista possurullaa kuumalla pannulla noin minuutti joka puolelta. Ota taas paistinneste talteen. Sekoita possunpaistoneste sieni-sipuliseoksen paistonesteeseen ja tarvittaessa jatka sitä suppilovahveroiden liotusvedellä. Sivele possun pinta paistonesteellä. Possurulla kypsyy 175-asteisessa uunissa noin tunnissa. Käytä paistomittaria, koska sopiva possun sisälämpötila on noin 75 astetta ja itse ainakin huomasin, että tämän yli ei kannata mennä. Kostuta rullaa useita kertoja paiston aikana, koska possu kuivuu todella helposti.

Kuten kuvastakin voi nähdä käytin rullan sulkemiseen cocktail-tikkuja ja täytettä valui hieman ulos. Hyvin solmittu paistonaru saattaisi estää täytteen valumisen. Reseptiin voisi myös kehitellä paremman nesteen possun kostuttamiseen, kuin käyttämäni paistonesteet, joten jos keksitte sellaisen laittakaa viestiä siitä :)

Balsamico-rosmariinikasvikset
bataattia
porkkanaa
perunaa
lanttua
paksua balsamicoa
rosmariinia

Kuori ja leikkaa kasvikset paloiksi. Sekoita kasviksien joukkoon tilkka balsamicoa ja kuivattua rosmariinia. Lisää kasvikset uunipellille, kun possu on ollut uunissa noin 30 minuuttia. Jatka possun paistamista ja muista kostuttaa rullaa vielä muutama kerta sen ollessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...