perjantai 8. lokakuuta 2010

Suklaa-cupcakes

Tässä vähän syyspiristystä ilmoille leivoksien saattelemana. Varsinaisia cupcake-leivoksia en ole ennen tehnyt, ainakaan tällä nimellä, mutta sain innostuksen näihin, kun ystävän polttareihin tuotiin maailman suloisimmat cupcake-leivokset. Nää mun ei vedä vertoja mitenkään niiden söpöydelle, mutta yrittää silti pitää :)

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta (sitä aitoa :)
1/4 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
130 g taloussuklaata
2 kananmunaa
paperisia muffinssivuokia

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniliinisokeri, kaakao ja suola keskenään. Pilko 2/3 suklaasta pieneksi muruksi ja lisää kuiva-aineiden joukkoon. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita sokeriseos muuhun taikinaan. Sulata voi ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin niin, että laitat ensin taikinaa pohjalle, väliin suklaapalat (mitä jäi yli muusta taikinasta) ja loppu taikina päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Taikinasta riittää 10-12 muffinssiin. Jäähdytä muffinssit ennen kuorruttamista. Itse muuten käytin paperisia vuokia, jotka laitoin muffinssipellille.


Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1- 1½ dl tomusokeria
1 tl punaista elintarvikeväriä
koristeita

Purista sitruunamehu tuorejuuston joukkoon ja sekoita niin, että juusto vähän pehmenee. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Itse päällystin osan leivoksista tässä kohdassa ja lisäsin sen jälkeen elintarvikevärin kuorrutukseen, jotta lopuista tuli punaisia :) Päällystä leivokset kuorrutuksella. Ripottele koristeet lopuksi pinnalle.

Kaunis kiitos niistä mökillä syödyistä cupcake-leivoksista! Siitä se idea lähti :)

2 kommenttia:

  1. Ihanat cupcaket,melkein kuin ne jotka tein sinne polttareihin:=)
    Taikinaan voi lisätä halutessaan 2 muussattua banaania ja kuorrutteen voi tehdä valmiiksi maustetusta ja värjätystä tomusokerista. Kaupasta löytyy ainakin mansikan ja suklaan makuista tomusokeria.
    Nämä tuovat piristystä juhlaan kuin juhlaan!

    VastaaPoista
  2. Pitää seuraavaksi kokeilla näitä tuolla banaanitäytteellä ja ottaa käyttöön myös nuo erilaiset tomusokerit.. en ole vielä tutustunut niihin, mutta kuulostavat oivilta leivonta-apureilta... hhmmmmm mihinhän niitä seuraavaksi käyttäisi :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...