maanantai 25. lokakuuta 2010

Suklaakakku Amarettokirsikoilla

Tämän reseptin löysin Helsingin Sanomien -nettisivuilta. Alkuperäisessä reseptissä valmistetaan tuoreista kirsikoista kompotti, mutta en saanut käsiini tuoreita kirsikoita ja piti hieman soveltaa, joten päädyin käyttämään sokeroituja kirsikoita, jotka uitin Amaretto-liköörissä. Tästä tuli todella suklainen kakku, jossa maustuu myös Amarettokirsikat aika kivasti. Itse aloitin kakun valmistamisen marinoimalla kirsikat, sen jälkeen tekemällä pohjan ja lopuksi suklaamoussen.

Pohja 
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
voita
korppujauhoja

Valmistin kakkupohjan samaisessa irtopohjavuoassa kuin mihin lopuksi kokosin itse kakun ja kuinkas ollakaan pohja vetäytyi sen verran uunissa, että se ei peittänyt enää koko irtopohjavuoan pohjaa. Tämä ei periaatteessa haitannut kakun ulkonäköä, mutta kerrompa nyt kuitenkin, jotta seuraava kokki voi tehdä jotain toisin. Eli pohjan olisi mielestäni voinut tehdä esim.pellille ja leikata valmiista pohjasta irtopohjavuokaan sopivan palan. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka tai valmista kakkupohja pellille leivinpaperin päälle. Yhdistä kuiva-aineet sokeria lukuunottamatta. Riko munat toiseen kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Ohjeessa kakkupohja neuvottiin leikkaamaan kolmeen osaan. Minusta pohjaa ei ollut tarpeeksi kolmeen osaan, mutta itse jaoin paksuuden kahteen osaan ja leikkasin puolet pohjasta pois. Ylimääräisen puoliskon pakastin ohjeen mukaan, mutta en osaa sanoa miltä pohja maistuu pakastamisen jälkeen - we'll see. Laita valmis suklaakakkupohja irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Kostuta kakkua tilkalla Amarettoa ja lusikoi päälle Amarettokirsikat. Levitä suklaamousse vuokaan kirsikoiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua siivilöimällä sen pintaan tummaa kaakaojauhetta ja levitä keskelle sokeroituja kirsikoita.


Amarettokirsikat
150 g sokeroituja kirsikoita
½ - 1 dl Amaretto-likööriä

Pilko puolet kirsikoista kahtia. Jätä puolet kokonaisiksi. Kaada likööri kirsikoiden päälle ja anna maustua muutaman tunnin tai yön yli jääkaapissa.

Suklaamousse
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Aloita moussen teko erottelemalla keltuaiset valkuaisista. Sulata pilkottu suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Suklaa sulaa todella nopeasti. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri keskenään ja lisää juustoseos jäähtyneeseen suklaaseen. Sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaa-juustoseoksen joukkoon kermavaahto. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatteet veteen. Lisää liivateseos muuhun massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa valkuaiset sekä ripaus sokeria omassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto muihin aineisiin varovasti nostellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...