torstai 14. lokakuuta 2010

Punssirullat

Jos ihminen voisi elää leivoksilla, ei mun köökissä varmaan muuta tulisi tehtyä... onneksi näitä voi aina viedä työpaikalle ja ystäville, koska kaikkea ei voi yksin syödä :)

100 g voita
1 1/4 dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ dl keksinmuruja (kaurakeksejä, Digestive-keksejä ym.)
2 ½ dl sokerikakun (tai muun vaalean kuivakakun) muruja
2 rkl punssia
250 g vihreätä marsipaania
120 g tummaa suklaata

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön hieman pehmenemään. Vaahdota voi ja tomusokeri. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Massasta tulee hieman suklaamoussen tapainen. Murskaa keksit ja sokerikakunpalat ja lisää ne muuhun seokseen. Mausta seos punssilla ja laita kylmään odottamaan. Jaa marsipaani kolmeen yhtä suureen osaan ja kauli jokainen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 20 x 7 cm). Jos marsipaani takertuu helposti kiinni, siivilöi tomusokeria muutaman kerran sen pintaan. Itse tasasin jokaisen levyn reunat ja tein reunoista vielä yhden suorakaiteen muotoisen levyn. Jaa täyte neljään osaan ja muotoile osista pitkulaiset täytteet marsipaanilevyille. Rullaa levyt marsipaanin avulla. Leikkaa rullista noin 4 cm mittaisia paloja. Sulata suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen (suklaa sulaa muutamassa minuutissa). Pyörittele jokaisen punssirullan molemmat päädyt suklaassa ja laita leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään. Tällä reseptillä pieniä punssirullia tuli noin 25 kpl.

Olin aika yllättynyt, että nämä oli loppujen lopuksi aika helppotekoiset...niin ja punssia saa laittaa leivoksiin reilusti, että se maistuu nimensä mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...