maanantai 18. lokakuuta 2010

Kapris-lihapullat tomaattikastikkeessa

Itse tehtyjen lihapullien voittanutta ei ole (ainakaan kaupan pulllissa). Tällä kertaa halusin tuoda jotain uutta itse tehtyihin lihapulliin ja päädyin kapriksiin, joita löytyi valmiina kaapista. Toiseksi olin koko viikonlopun Italia tunnelmissa ja halusin jatkaa tätä teemaa ja niimpä lihapullille muodostui tomaattikastike ja spagettia lisukkeeksi...

Kapris-lihapullat
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl ranskankermaa (tai kermaviiliä)
½ dl korppujauhoja
1 rkl dijon-sinappia
½ dl kapriksia
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Sekoita kananmuna, ranskankerma, korppujauhot, sinappi ja mausteet keskenään. Pilko sipulit ja sekoita ne ja kaprikset muuhun seokseen. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta noin 20 lihapullaa.

Tomaattikastike
500 g paseerattua tomaattia
2 tl tomaattipyrettä
2 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
pala tuoretta chiliä
tuoreita basilikanlehtiä
oliiviöljyä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää paseeratut tomaatit, tomaattipyre, vesi ja punaviinietikka. Purista sekaan valkosipuli. Hienonna sekaan pala chiliä ja iso nippu basilikanlehtiä. Lisää ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria. Anna kastikkeen hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen lihapullat varovasti pannulle. Älä kääntele aluksi liikaa, ettei lihapullat hajoa. Anna lihapullien kypsyä tomaattikastikkeessa noin 20 minuuttia välillä varovasti käännellen. Keitä lihapullien kypsyessä spagetti tai muu pasta kastikkeen lisukkeeksi. Tarkista vielä lopuksi maku ja lisää tavittaessa suolaa tai mustapippuria.

Tarjoile valmis lihapulla-tomaattikastike spagetin tai pastan kanssa ja koristele annos tuoreella basilikalla. Omasta tomaattikastikkeesta tuli aika hottia kamaa, kun en tajunnut, että mulla olevat chilit oli kotikasvatettuja ja todella tulisia. Se ei kyllä musta haitannut, koska silti kapris-lihapullat maistui taustalla ihan kivasti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...