
1 ½ dl vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
n.3 ½ dl durumvehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla tasolla kahdeksi pizzapohjaksi. Anna pizzapohjien kohota uudestaan ennen täytteen lisäämistä.
Kastikkeena käytin pizzoissa tomaattipyrettä ja Sweet chili-kastiketta. Sekoita nämä keskenään ja levitä kastike pizzapohjien päälle. Vaikka yleensä pidän yhden tai kahden täytteen pizzoista, tuli tähän pizzaan useampia täytteitä ihan sen takia, että kaapissa sattui olemaan niin paljon pizzaan sopivia aineksia. Tähän pizzaan tuli kanapaloja, ananasta, avokadoa, rucolaa, punasipulia, sinihomejuustoa ja juustoraastetta pinnalle. Paista pizzoja noin 12 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti