maanantai 31. toukokuuta 2010

Pizzaa, pizzaa...

Pizzan tärkein osa on mielestäni pizzapohja. Se on luonnollisesti myös vaikein osuus pizzaa tehdessä, mutta muutaman harjoitus kerran jälkeen luonnistuu jo aika hyvin. Jos pizzapohjan saa kohdalleen, ei täytteillä ole enää niin paljon väliä. Yleensä täytteeksi riittää yksinkertaiset ja selkeät valinnat, vaikka voi pizzan tietysti tukottaa täyteen useitakin täytteitä. Nyt olen mielestäni löytänyt hyvän reseptin pizzapohjaan, mutta jos jollain on tietoa vielä paremmasta, niin laittakaahan tulemaan :)

1 ½ dl vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
n.3 ½ dl durumvehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla tasolla kahdeksi pizzapohjaksi. Anna pizzapohjien kohota uudestaan ennen täytteen lisäämistä.

Kastikkeena käytin pizzoissa tomaattipyrettä ja Sweet chili-kastiketta. Sekoita nämä keskenään ja levitä kastike pizzapohjien päälle. Vaikka yleensä pidän yhden tai kahden täytteen pizzoista, tuli tähän pizzaan useampia täytteitä ihan sen takia, että kaapissa sattui olemaan niin paljon pizzaan sopivia aineksia. Tähän pizzaan tuli kanapaloja, ananasta, avokadoa, rucolaa, punasipulia, sinihomejuustoa ja juustoraastetta pinnalle. Paista pizzoja noin 12 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...