Lauantain mökkireissulle tuli tehtyä mukaan kuuluisa New York cheesecake. Tämä kakku on nimensä mukaisesti todella juustoinen ja niin kuuluukin olla. Kaikki juustokakut ovat herkullisia, mutta kyllä tämä taitaa olla ainakin mun suosikki :)
Pohja
250 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte
800 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
250 g ranskankermaa
2 dl tomusokeria
4 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Valmista ensin pohja. Hienonna keksit tehosekoittimessa aivan hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurut ja voi sekaisin. Voitele irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Vatkaa täytteen tuorejuusto ja ranskankerma keskenään tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri, kananmunat, sitruunan raastettu kuori ja mehu ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista kakkua 170-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Peitä noin 30 minuutin paistamisen jälkeen kakku foliolla, ettei pinta ruskistu. Kun kakku on kypsä, sammuta uuni, mutta jätä kakku uuniin vielä pariksi tunniksi. Jäähdytä kakku ja tarjoile se kylmänä.
Kakku ei ole kovin makea vaan nimenomaan juustoinen. Kakun kanssa voi tarjoilla tuoreita marjoja tai marjasosetta. Kakku kannattaa tehdä edellisenä päivänä niin se ehtii hyvin maustua ja tiivistyä.
Health Nut Vegan Chili
-
A special, triple-bean, vegan chili inspired by Jess Damuck’s new cookbook.
It’s bold, flavor-packed and uses a technique to achieve the best texture
of ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti