lauantai 8. toukokuuta 2010

Toast Skagen

Tässä ruotsalainen legenda Toast Skagen, joka on tullut myös Suomessa hyvin tunnetuksi. Toast Skagenista, kuten niin monesta muusta reseptistä löytyy useita eri versioita. Kokosin tämän version omien mieltymysteni mukaan ja ainesosina on varmasti myös sellaista mitä alkuperäiseen ei kuulu, mutta sopii silti hyvin joukkoon :)

180 g katkarapuja
150 g ranskankermaa
½ dl (kevyt)majoneesia
1 tl dijonsinappia
1 rkl sitruunamehua
½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 punasipuli
1 keitetty kananmuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
paahtoleipää

Sulata katkaravut ja valuta ne hyvin. Sekoita ranskankerma, majoneesi ja dijonsinappi. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Lisää seokseen tilli, ruohosipuli, suola, mustapippuri ja sitruunamehu. Hienonna punasipuli ja lisää seokseen. Murskaa kananmuna haarukalla pieneksi muruksi ja lisää seokseen. Lisää lopuksi kuivat katkaravut(jätä muutamia katkarapuja koristeluun) ja sekoita. Paahda leivät. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois. Voit leikata leivät ympyrän, kolmion tai suorakaiteen muotoisiksi. Nostele täytettä leiville ja koristele katkaravuilla ja tillillä. Tästä annoksesta riittää noin 8 leivän päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...