sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vaahtokarkkibrowniet

Vappu on suosikki juhlapäiväni, koska se tuo aina tullessaan piknikin ja eväiden valmistelun. Vaikka vappu tänä vuonna alkoikin hieman synkässä ilmassa, ei se lannistanut meidän piknikporukkaa ja kaikki saapui paikalle kaivariin. Tärkeintä piknikillä on joka tapauksessa hyvä seura ja hyvät ruoat ja kyllähän meidät vielä päivän päätteeksi palkittiin aurinkonpaisteella :) Tässä vappupiknikillä syötä vaahtokarkkibrownie resepti. Lisää reseptejä vappuruoista ensi viikolla...

125 g voita
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
60 g vaahtokarkkeja
100 g taloussuklaata
vaahtokarkkeja pinnalle

Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vaahdota kananmunat kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana. Sekoita voiseos kananmunavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Rouhi suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Pilko vaahtokarkit veitsellä tai saksilla. Sekoita suklaa ja vaahtokarkkipalat taikinaan. Voitele uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Laita vuoka pellin päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 27 minuuttia. Taikina kohoaa ja kuplii uunissa, joten kannattaa käyttää peltiä. Ota vuoka pois uunista. Painele kokonaisia vaahtokarkkeja pinnalle ja laita se vielä noin 5 minuutiksi uuniin. Jäähdytä browniet hyvin. Voit laittaa browniet hetkeksi pakastimeen niin leikkaaminen on helpompaa. Itsellä oli hieman hankaluuksi leikata brownieta, joten kannattaa jäähdyttää browniet todella hyvin ennen leikkaamista. Tämä oli todella makeata, mutta niin brownien kuuluu ollakin, joten suosittelen :)

Kiitos vielä piknikseurueelle, päivä oli aivan loistava! Ensi vuonna uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...