perjantai 14. toukokuuta 2010

Focaccia

Helsingin Sanomien Ruokatorstai tarjoilu kivan focaccia reseptin, jota päädyin kokeilemaan. Kuvassa oleva focaccia on tehty suoraan Ruokatorstain ohjeesta, mutta ensi kerralla aion itse lisätä basilikan ja suolan määrää reilusti. Tässä Ruokatorstain focaccia versio.

4½ dl vettä
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 pussi kuivahiivaa
9-10 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Pinnalle
1 dl oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
1 rkl karkeaa suolaa

Lisää veteen sokeri ja ripaus suolaa. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva kolmeen desilitraan jauhoja. Lisää jauhot lämpimään veteen ja anna taikinajuuren seistä lämpimässä paikassa, kunnes seos alkaa kuplia. Lisää loput jauhot taikinaan ja lopuksi öljy, joka irrottaa taikinan käsistä ja kulhosta. Kaada taikina jauhotetulle leivinpaperille ja kauli tai taputtele tasaiseksi levyksi. Nostata hyvin. Silppua basilika ja lisää suolan kanssa mortteliin. Hiero tahnaksi. Painele kaksinkertaiseksi nousseeseen leipäpohjaan sormilla koloja. Täytä kolot oliiviöljyllä ja ripota päälle basilika-suolaseosta. Nostata ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tästä tuli mielestäni hyvää, mutta silti aion ensi kerralla tuplata basilikan ja suolan määrän focaccian pinnalla tai vaihtoehtoisesti laittaa täytteeseen oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...