tiistai 1. kesäkuuta 2010

Hedelmäinen parmankinkku-mozzarellasalaatti

Tulipas tälle salaatille pitkä nimi :) Salaatti sai alkunsa Pirkka-lehdessä olleesta Rapea parmankinkku-melonisalaatti -reseptistä, johon me lisäsimme leivitetyt mozzarellat. Idea mozzarellan leivittämiseen tuli kaverilta ja pitää sanoa, että se toimi oikein hyvin. Mozzarella leivitettiin kananmunalla ja seesaminsiemenillä ja siihen tuli ihana pähkinäinen vivahde siemenistä ja lisäksi juusto toimi oikein hyvin lämpimänä.

rapeaa salaattia
hunajamelonia
vesimelonia
mansikoita
parmankinkkua
mozzarellaa
kananmuna
seesaminsiemeniä

Pese ja revi salaatti kulhoon. Leikkaa melonit ja mansikat pieniksi paloiksi salaatin päälle. Leikkaa parmankinkut kahtia ja paista niistä rapeita kuivalla pannulla. Nostele parmankinkut salaatin päälle. Leikkaa mozzarella paloiksi. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita sen rakenne rikki. Kierittele mozzarella-palat kananmunassa ja sen jälkeen seesaminsiemenissä. Paista leivitetyt juustot molemmilta puolilta niin, että pinta saa hieman väriä. Nostele paistetut mozzarellat salaatin päälle. Tarjoile salaatti paksun balsamicon ja oliiviöljyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...