torstai 17. kesäkuuta 2010

Kalanyytit grillistä

Tätä herkkullista reseptiä pääsin maistamaan kaverin mökillä ja tästä tuli heti uusi kesäsuosikki :) Hyvillä raaka-aineilla tästä saa aivan mahtavan, kesäisen grilliruoan. Reseptin määrät riippuu täysin ruokailijoiden määrästä ja annoksien koosta, joten tässä tulee vain lista aineksia, joita tähän grilliruokaan tarvitset.

uusia perunoita
sipulia
kanttarelleja
lohta
kuhaa (tai esim. ahventa)
Koskenlaskija (levittyvä) sulatejuustoa
yrtti-tuorejuustoa
tilliä
valkoviiniä
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
foliota
leivinpaperia

Leikkaa foliosta ja leivinpaperista yhdet isot palat jokaista ruokailijaa kohden. Laita folio alimmaksi ja leivinpaperi sen päälle. Pese perunat ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi. Käytin noin 4 perunaa yhteen annokseen. Levitä perunat leivinpaperin päälle annoksien pohjalle. Kuori ja pilko sipulit. Levitä sipulit perunoiden päälle. Ripottele kanttarellit sipulien päälle. Leikkaa jokaiseen annokseen pala lohta ja kuhaa. Laita annoksien päälle isot palat Koskenlaskijaa ja tuorejuustoa. Silppua tilli ja levitä sitä annoksien päälle. Mausta annokset ripauksella suolaa ja valkopippuria. Kaada lopuksi annoksien päälle tilkka öljyä ja reilu loraus valkoviiniä. Kääri leivinpaperi ja folio tiiviiksi paketiksi. Itse laitoin jokaiseen annokseen vielä toisen kerroksen foliota päälle. Paista kalanyyttejä tasaisella lämmöllä grillissä noin 30 minuuttia. Vaihtelin annoksien paikkoja grillissä muutaman kerran, jotta ne kypsyisi tasaisesti. Tarjoile kalanyytit suoraan omina annoksina jokaiselle ruokailijalle.

Tämä oli tähän astisista kesäresepteistä parasta antia - suosittelen :)

Suuri kiitos reseptistä!!!!

4 kommenttia:

 1. Tämmöinen kalanyyttihän on kerrassaan loistokas keksintö. Saas nähdä, muodostuuko tästä keittiöömme tämän kesän kesähitti.

  VastaaPoista
 2. Tämä oli todella hyvää ja tätä voi vielä soveltaa monella eri tapaa riippuen mitä kaapista löytyy (siis erilaisia tuorejuustoja, eri sieniä, eri kaloja jne.). Toivottavasti maistuu!!!!

  VastaaPoista
 3. Ihan loistavan kuuloista! Laitatko perunat nyyttiin raakana? Ja kestääkö kala tosiaan 30min kypsennyksen? ...jossain vinkattiin 5 min grillausaikaa. Mutta oli varmaan muut raaka-aineet pypsiä. t. Heli

  VastaaPoista
 4. Ciao, potut raakoina, ohuina siivuina pohjimmaisiksi, niin ehtivät kypsyä...ja kaikki aineet saa olla 30 minuuttia grilissä niin valkoviini ja tilli ym.ehtii oikein kunnolla maustaa ruoan...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...