tiistai 22. kesäkuuta 2010

Maustevoit grilliruoalle

Lähiaikoina on tullut tehtyä muutamia erilaisia maustevoita grilliruoalle ja tässä niistä kaksi onnistuneinta. Yllä kuvassa on Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä ollut Sitruunainen yrttivoi, joka toimi loistavasti esim.kasviksien kanssa.

Sitruunainen yrttivoi
½-1 ruukku salviaa
½ ruukku basilikaa
1 tl sitruunankuorta
½ sitruunanmehu
2 tl kokonaisia viherpippureita
150 g kirnuvoita
½ tl suolaa

Anna voin pehmetä hetki huoneenlämmössä. Nypi yrttien lehdet tehosekoittimeen. Raasta sitruunankuori ja purista mehu joukkoon. Hienonna pippurit ja lisää joukkoon. Lisää hieman pehmennyt voi ja aja seos tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa. Jaa maustevoi kahteen osaan ja kääri palat tuorekelmuun. Kelmun avulla maustevoit pystyy muovaamaan pyöreäksi. Laita maustevoit vähintään kahdeksi tunniksi jääkaappiin tai tunniksi pakastimeen. Maustevoit voi hyvin tehdä valmiiksi myös muutaman päivän etukäteen, koska voi säilyy jääkaapissa noin viikon. Leikkaa voi maustenapeiksi ennen tarjoilua.

Valkosipulivoi
150 g kirnuvoita
3-4 valkosipulinkynttä
½ ruukku persiljaa
1 ½ tl Dijon-sinappia
½ tl suolaa

Anna voin pehmetä hetki huoneenlämmössä. Kuori ja pilko valkosipulit tehosekoittimeen. Nypi persilja tehosekoittimeen. Lisää hieman pehmennyt voi ja Dijon-sinappi. Aja seos tasaiseksi ja mausta ripauksella suolaa. Jaa maustevoi kahteen osaan ja kääri palat tuorekelmuun. Laita maustevoit vähintään kahdeksi tunniksi jääkaappiin tai tunniksi pakastimeen.

Molemmat on tosi helppo tehdä ja on aivan erimakuisia kuin kaupan valmiit maustevoit. Molemmat sopii hyvin lihalle ja kasviksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...