perjantai 11. kesäkuuta 2010

Venäläiset rahkaletut eli syrnikit

Glorian Ruoka ja Viini -lehti tarjoili taas ihanan reseptin kokeiluun. Rahkalettuja ei ole ennen tullut tehtyä, mutta se kuulosti jo niin hyvältä, että piti kokeilla. Lisukkeeksi vielä hilloa ja smetanaa - kevyttä herkkua :) Kahden hengen annokseen tarvitset..

250 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 rkl ruokosokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
smetanaa
hilloa ja/tai marjoja
jauhoja lettujen käsittelyyn
voita ja öljyä paistamiseen

Sekoita rahka, kananmunat ja ruokosokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne rahkaseokseen. Taikina jää aika löysäksi. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Nostele taikinasta ruokalusikan kokoisia annoksia jauhotetulle pöydälle. Ripottele jauhoja päälle ja muotoile annoksista noin 1 cm paksuisia lettuja. Pyyhi ylimääräiset jauhot pois lettujen pinnalta. Paista lettuja voissa (ja öljyssä) pannulla 2-3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile letut lämpiminä smetanan ja hillon tai marjojen kera. Oli muuten hyvää ... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...