Juustokakut ovat ehdottomia suosikkejani ja on ihanaa löytää uusia tapoja tehdä niitä. Vaikka tämä kakku ei kulje juustokakun nimellä, on se silti juustopohjainen. Löysin tämän ohjeen Maku-lehdestä ja oli pakko päästä kokeilemaan. Lehdessä oli tehty aika iso annos, jonka itse puolitin.
Pohja
½ dl kuorittuja pistaaseja
½ dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
3 valkuaista
1 ½ dl tomusokeria
Jauha pistaasipähkinät jauheeksi tehosekoittimessa. Sekoita pistaasijauho, mantelijauhe ja perunajauhot keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri pikku hiljaa vatkauksen aikana. Sekoita kuiva-aineet varovasti valkuaisvaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Voit käyttää esim.irtopohjavuokaa(24 cm). Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Täyte
4 liivatelehteä
2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g valkosuklaata
1-2 rkl sitruunamehua
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Itse sulatin suklaan mikrossa ja se kävi todella helposti. Anna sulaneen suklaan jäähtyä hetki. Sekoita jäähtynyt suklaa tuorejuuston kanssa. Lisää kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi hyytymään.
Kiille
3 liivatelehteä
2 prk (á 125 g) mangososetta
2-3 passiohedelmää
1 dl täysmehua (joka sisältää passiohedelmää)
1-2 rkl sitruunamehua
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita mangosose, passionhedelmien sisukset ja täysmehu keskenään. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana muuhun seokseen. Levitä kiille kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 2 tunniksi, mielellään yön yli.
Kakku oli tosi raikas ja ei kovin makea, aika kiva kesäkakku :)
Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti