perjantai 5. marraskuuta 2010

Feta-pinaattipiirakka

Suolaiset piirakat ei ole ollut muodissa ainakaan minun keittiössä pitkään aikaan ja nyt en enää jaksa muistaa miksi. Ehkä olen pitänyt niitä jotenkin tylsinä, vaikka todellisuudessa piirakathan on aika hyviä ja helppotekoisia.

Pohja
n. 100 g voita
1 ½ dl sämpyläjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
n. ½ dl vettä (vähän alle ½ dl riittänee)

Täyte
300-450 g pinaattia (2-3 pakastepussia)
200 g fetaa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 dl maitoa (tätä olisi voinut olla vähemmän)
150 g juustoraastetta
mustapippuria
suolaa

Valmista ensin pohja. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi voi sekaan ja lisää viimeisenä vesi pienissä erissä. Anna taikinan tekeytyä kylmässä noin ½ tuntia. Painele pohja piirakkavuokaan. Levitä päälle sulanut, siivilöity pinaatti (siivilöin sulaneen pinaatin, jotta siitä lähtisi ylimääräiset nesteet), pilko feta ja levitä palat pinaatin päälle. Sekoita kananmunat, kermaviili, maito ja mausteet. Lisää seokseen juustoraaste. Levitä seos piirakan päälle tasaisesti. Viimeistele piirakka rouhimalla sen pinnalle reilusti mustapippuria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetki uunin jälkeen. Riippuen vähän piirakan tarjoiluajasta kannattaa nesteen määrää miettiä. Jos piirakan tarjoilee heti, kannattaa nestettä käyttää vähemmän, jotta siitä ei tule liian vetistä. Jos taas piirakan valmistaa edellisenä päivänä, ehtii se tiivistyä aika paljon, joten yllä olevalla nestemäärällä pärjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...