Paistettujen muikkujen 1-vuotis synttäreitä vietettiin viikonloppuna. Synttäreillä tarjoiltiin paljon erilaisia pikku purtavia, joista kirjoittelen ensi viikon aikana lisää. Makeana herkkuna tarjoiltiin viskitryffeleitä, joiden reseptin löysin Amoriini.com -sivuilta. Sivuilta löytyy paljon muitakin karkkireseptejä, joita pitäisi testailla ja ainakin näiden viskitryffelien kohdalla voin todeta, että olivat aivan mielettömän hyviä. En noudattanut täysin alkuperäisen reseptin määriä, koska tein muutamia testikierroksia ja mielestäni alla olevalla reseptillä tuli parhaat, tosin todella voimakkaasti viskin makuiset.
Viskitryffelit
2 dl kuohukermaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
400 g maitosuklaata
n. 5 cl viskiä
tummaa kaakaojauhetta
Sekoita kardemumma, kaneli ja vaniljasokeri kermaan. Kiehauta seos kuumaksi. Lisää paloiteltu suklaa ja viski ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna massan jäähtyä tiiviiksi niin, että siitä saa tehtyä palloja. Itse jäähdytin massaa huoneen lämmössä ensin noin tunnin ja sen jälkeen laitoin sen vielä noin 30 minuutiksi pakastimeen, jolloin se tiivistyi nopeasti. Muotoile massasta palloja kahdella lusikalla ja laita jääkaappiin yön yli tiivistymään. Pyörittele pallot kaakaojauheessa. Nämä tryffelit oli sen verran jouluisia, että kelpaisivat myös kivana joulutuliaisena :)
Kiitos synttärivieraille, otetaan pian uudestaan!!!
Deviled Egg Toast
-
For the egg salad sandwich fans out there, these open-faced deviled egg
toasts merge everything people love about egg salad and deviled eggs into
sandwic...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti