Paistettujen muikkujen 1-vuotis synttäreitä vietettiin viikonloppuna. Synttäreillä tarjoiltiin paljon erilaisia pikku purtavia, joista kirjoittelen ensi viikon aikana lisää. Makeana herkkuna tarjoiltiin viskitryffeleitä, joiden reseptin löysin Amoriini.com -sivuilta. Sivuilta löytyy paljon muitakin karkkireseptejä, joita pitäisi testailla ja ainakin näiden viskitryffelien kohdalla voin todeta, että olivat aivan mielettömän hyviä. En noudattanut täysin alkuperäisen reseptin määriä, koska tein muutamia testikierroksia ja mielestäni alla olevalla reseptillä tuli parhaat, tosin todella voimakkaasti viskin makuiset.
Viskitryffelit
2 dl kuohukermaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
400 g maitosuklaata
n. 5 cl viskiä
tummaa kaakaojauhetta
Sekoita kardemumma, kaneli ja vaniljasokeri kermaan. Kiehauta seos kuumaksi. Lisää paloiteltu suklaa ja viski ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna massan jäähtyä tiiviiksi niin, että siitä saa tehtyä palloja. Itse jäähdytin massaa huoneen lämmössä ensin noin tunnin ja sen jälkeen laitoin sen vielä noin 30 minuutiksi pakastimeen, jolloin se tiivistyi nopeasti. Muotoile massasta palloja kahdella lusikalla ja laita jääkaappiin yön yli tiivistymään. Pyörittele pallot kaakaojauheessa. Nämä tryffelit oli sen verran jouluisia, että kelpaisivat myös kivana joulutuliaisena :)
Kiitos synttärivieraille, otetaan pian uudestaan!!!
Palak Daal
-
A palak daal recipe from Kasa's Anamika Khanna - a hearty pot of spinach,
lentils, and spices. Kasa is a favorite Indian restaurant in San Francisco.
Con...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti