torstai 25. marraskuuta 2010

Vihreä tee-saksanpähkinämuffinssit

Ostin kesällä Kiinasta vihreä tee-jauhetta, jota olen ehtinyt kokeilla vasta kerran. Monta reseptiä on suunnitteilla ja yritän ehtiä toteuttaa ne piakkoin. Tässä ensimmäinen niistä...

Vihreä tee-saksanpähkinämuffinssit (12 kpl)
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ rkl vihreä tee-jauhetta
ripaus suolaa
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 dl maitoa
40 g sulatettua voita
1 ½ - 2 dl saksanpähkinämurskaa

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vihreä tee-jauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Vaahdota sokeri ja kananmuna. Murskaa pähkinät ja sulata voi. Sekoita kuiva-aineet, maito ja sokerivaahto keskenään. Lisää voi ja pähkinämurska. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrute.

Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
1 ½ dl tomusokeria
n. 1 rkl vihreä tee-jauhetta

Sekoita tuorejuusto, sitruunan mehu, tomusokeri ja vihreä tee-jauhe tasaiseksi massaksi. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

3 kommenttia:

  1. What? Kuulostaa tosi oudolta yhdistelmältä, et kommentoinut oliko hyviä?
    T. K

    VastaaPoista
  2. Just kaikki on töissä maistellut ja ihmetellyt näitä. Siis olivat minusta hyviä, MUTTA pitää tykätä vihreän teen aromista... eivät ole kovin makeita mikä sai kiitosta töissä...

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä tosi hyvä! Saa tuoda töihin toistekkin ;) T. Nea

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...