maanantai 22. marraskuuta 2010

Kebabkastike


Kirjoitin tähän ensin otsikoksi kebab riisillä ja se alkoi naurattaa niin paljon, että muutin nimeksi kebabkastike. Kebab riisillä kuulosti liikaa lähipizzerian listaruoalta. Elikkäs kokeilin tehdä kebabkastiketta kotona ja täytyy sanoa, että onnistui todella hyvin - sopivaa sunnuntai fast foodia :)

Kebabkastike
400 g Kebablihaa (esim. Lidl:n pakastealtaasta)
tilkka oliiviöljyä
390 g chili-tomaattimurskaa (Pirkka)
2 tl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
1 tl dijon-sinappia
2 tl worcestershire-kastiketta
suolaa
mustapippuria
sokeria

Paista kebablihaa öljyssä pannulla noin 5 minuuttia tai kunnes liha saa vähän väriä. Sekoita tomaattimurska, tomaattipyre, dijon-sinappi ja worcertershire-kastike. Purista sekaan valkosipulit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Sekoita kastike tasaiseksi ja kaada pannulle kebablihan päälle. Anna kastikkeen hautua pannulla matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Jugurttikastike
2 dl maustamatonta jugurttia
1 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
suolaa
sokeria

Purista sitruunan mehu ja valkosipulinkynsi jugurtin sekaan. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Sekoita tasaiseksi.

Tarjoile kebabkastike ranskalaisten, riisin tai salaatin kanssa. Lisää päälle jugurttikastiketta ja reilusti jalopenoja. Jalopenot voi lisätä myös suoraan kebabkastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...