sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Marianne-juustokakku

Pohja
200 g Domino-keksejä
50 g voita

Täyte
2 dl kermaa
pussi Fazerin Marianne Crush -rouhetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
1/3 dl vettä
1/2 dl sokeria

Päällinen
300 g mansikoita
3 liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua
(sokeria)

Tämä ohje on hieman muunneltu versio Marianne Crush -pussin kyljestä löytyvästä Marianne-juustokakusta. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos sen pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, kermavaahto, Marianne Crush -rouhe ja sokeri tasaiseksi massaksi. Lämmitä vesi, purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja sekoita se sitten tasaisesti täytteeseen. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä noin tunti ennen päällisen tekemistä. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat (tässä voi hyvin käyttää myös vadelmia, puolukoita tai niiden yhdistelmiä). Sekoita marjoihin oman maun mukaan sokeria. Itse käytin pakastemansikoita ja lisäsin pari ruokalusikallista sokeria. Kuumenna punainen mehu, purista liivatteista vesi ja sekoita liivatteet kuumaan mehuun. Sekoita liivateseos tasaisesti marjasoseeseen. Kaada seos kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Itse valmistan juustokakut yleensä edellisenä päivänä, mutta kakku hyytyy kyllä noin 5-6 tunnissa.

Vinkkejä! Tein kakun pohjan ja täytteen aamulla ennen töihin menoa ja lisäsin päällisen vasta illalla - ei hyvä idea :( Kakun pohja ja täyte oli ehtinyt hyytyä niin hyvin, että päällinen ei meinannut pysyä kakun päällä leikatessa, iiikkk! Tämä vinkkinä muille kokkaajille ja oppitunti itselle :)

Isoista kaupoista saa valmiita suklaa numeroita ja kirjaimia, joita käytin kakun päällä. Kiitos vielä kivoista juhlista Jussi ja Emmi :)

3 kommenttia:

  1. Ilmeisesti tuon päällisen tekemisen kanssa täytyy tasapainoilla. Jos sen löräyttää päälle liian pian, se uppoaa muuhun massaan eikä ole enää mikään "päällinen". Ehkä tunnin odottelu olisi sopiva?

    VastaaPoista
  2. Heh, olen itse asiassa kerran tehnyt myös päällisen liian aikaisin ja se upposi kakun keskeltä muuhun massaan. Tosin leikatessa kakku oli aika hauskan näköinen, kun keskeltä paljastui kuvio :)

    Olen itse yleensä odottanut juuri tunnin verran ja tarkastanut vielä, että kakku on tarpeeksi jähmettynyt. Ja vielä, kun kaataa varovasti päällisen niin eiköhän siitä hyvä tule :)

    VastaaPoista
  3. Tää on nyt OT mutta kiitos runebergin kakusta :) Oli tosi hyvää! Pihistin itselleni vielä työhuoneeseen puolikkaan ja nautiskelen sitä täällä kun muilta se on jo loppu! Hä hää! T. Nea

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...