Hyvää uutta vuotta 2010!
Paistetut muikut on palannut kiehtovalta Afrikan mantereelta. Vaikka Afrikka ja Tansania olikin mieletön kokemus, alkoi sitä vikoina päivinä jo miettiä mitä kokkaisi kotona ensimmäiseksi ;) Monta reseptiä ja ideaa kutkuttaa takataskussa ja osassa tullaan varmasti myös kokemaan Afrikka tunnelmia. Tässä ohje helppoon sienikeittoon :)
2,5-3 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
voita
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl valkosipulituorejuustoa
1 1/2 dl kermaa
2 rkl maissitärkkelystä
suolaa
valkopippuria
persiljaa
Liota sienet vedessä. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi ja kuullota voissa pannulla. Purista sienistä vesi pois ja lisää ne sipulien sekaan. Anna olla hetki pannulla. Keitä 5 dl vettä (käytä sienien liotusliemi tähän) ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää sieni-sipuliseos ja valkosipulituorejuusto. Sekoita maissitärkkelys kylmään kermaan ja lisää seos keittoon. Sekoita hyvin, kunnes keitto hieman sakenee. Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla. Kaada keitto tarjoiluastioihin, koristele persiljalla ja tarjoile patongin tai paahdetun ruisleivän kanssa. Keitosta riittää 2 annosta pääruoaksi tai 4 pienempää annosta alkukeitoksi.
Huitsin hyvää :)
Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti