sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Cocktail-paloja

Viikonloppuna vietettiin juhlia ja tarjoiltiin cocktail-paloja. Kiitos kaikille vieraille, kivaa oli :) Tässä ohjeita viikonlopun kesteistä!

Lohirullat
300 g kylmäsavu- tai graavilohta
1 dl kuohukermaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
tilliä
ruohosipulia

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuuston kanssa. Silppua tilli ja ruohosipuli ja sekoita juustoseokseen. Levitä lohiviipaleet limittäin folion päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle juustoseos. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan. Tein lohirullat jo edellisenä iltana, käärin ne folioon ja laitoin pakastimeen. Kun rullia pakastaa, on niitä helpompi leikata ja palat pysyvät hyvännäköisinä. Ota jäätyneet lohirullat pakkasesta ja anna pehmetä tunnin ajan ennen niiden leikkaamista.

Suolaiset piparit
Suolaisiin pipareihin sain idean parhaalta ystävältä - kiitos siitä :) Minusta idea oli hauska ja tulen varmasti toteuttamaan tätä useilla erilaisilla päällisillä tulevaisuudessa. Tällä kertaa valitsin kaksi erilaista päällistä. Pohjana toimii ruispiirakkataikina. Sulata ruispiirakkataikina ja tee siitä pipareita erilaisilla muoteilla. Itse tein kahden kokoisia pyöreitä pipareita ja paistoin niitä 180 asteessa noin 15 minuuttia.

rucolaa
parmankinkkua
sinihomejuustoa

Asettele rucolat, parmankinkku ja sinihomejuusto suolaisten piparien päälle. Todella helppoa, hyvännäköistä ja niin herkullista - keep it simple :)

kokonainen tuore ananas
2 avokadoa
1/2 punainen chili
basilikaa
lime
suolaa

Kuutioi ananas ja avokadot pieniksi paloiksi ja sekoita keskenään. Pilko chili ja basilika. Mausta ananassalsa chilillä, basilikalla, suolalla ja limen mehulla. Sekoita ja nostele ananassalsaa suolaisten piparien päälle.

Poromousse
150 g kylmäsavuporoa
1 1/2 dl kuohukermaa
300 g ranskankermaa
3 tl piparjuuritahnaa
punasipuli
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
2 pkt valmiita filokuppeja

Tämän reseptin löysin Koti ja Keittiö -lehden sivuilta ja se osoittautui todella herkulliseksi ja suosituksi. Jätin reseptistä maustekurkun pois ja suurensin määriä, mutta muuten mentiin samoilla linjoilla. Vaahdota kerma, lisää ranskankerma ja piparjuuritahna. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Kuutioi poro. Sekoita sipulit, poro, ruohosipulisilppu ja mausteet seokseen. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Pursota poromousse valmiisiin filokuppeihin juuri ennen tarjoilua. Älä pursota seosta liian aikaisin, koska filokupit pehmenevät jos mousse on niissä useita tunteja.

Sienisalaatti
1/2 l suolasieniä (noin 400g)
1 sipuli
valkopippuria
1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl väkiviinietikkaa
1/2 tl sokeria
palttoonappeja
rosépippuria

Helsingin Sanomien reseptikirja Ruokatorstai osoittautui jälleen loistavaksi, kun aloin etsiä sopivaa sienisalaattireseptiä. Tein reseptistä tupla-annoksen ja se riitti yhteen isoon pussilliseen palttoonappeja.

Liota suolasienistä liika suola pois. Itse laitoin sienet illalla likoamaan ja tein sienisalaatin aamulla. Purista sienistä vesi. Hienonna sienet ja sipuli. Sekoita keskenään ja mausta pippurilla. Vaahdota kerma ja mausta etikalla ja sokerilla. Sekoita kerma sienisipuliseokseen. Anna salaatin vetäytyä viileässä vähintään pari tuntia. Nostele salaattia lusikalla palttoonappien päälle ja muserra rosépippuria koristeeksi. Aivan mielettömän hyvää - lauantain vieraat voi todistaa :)

Kaiken kaikkiaan cocktail-palat oli hyvin onnistuneita! Suuri kiitos apukokeille, en olisi millään ehtinyt itse tekemään kaikkea!

4 kommenttia:

  1. Kiitos pääkokille! Pieni analyysipoikanen tehtiin toisen apukokin kanssa, että ehkä vaihtasimma sen sienisalattin filokuppeihin ja poromousse palttoonapeille. Savuporo on aika voimakasta, niin ehkä ruis on sen parempi kaveri kuin filo.
    Mutta kaikki oli kyllä ihan mielettömiä!! :D Ja ol lystiä!
    -H

    VastaaPoista
  2. Hei! Myydäänkö filokuppeja tavallisissa ruokakaupoissa vai mistä olet ostanut? :)
    T:Jessica

    VastaaPoista
  3. Moi, olen itse asiassa kirjoittanut tuohon vähän väärin, koska nuo eivät ole filokuppeja. Eli ne ovat krustadeja ja niitä löytyy tavallisesta ruokakaupasta, tosin ei ehkä kaikkein pienimmästä kaupasta. Minusta ne on usein hyllyssä jossa on kakkupohjia tai keksi/suolakeksi hyllyssä. :)

    VastaaPoista
  4. Ok, kiitos sinulle! :) T:Jessica

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...