tiistai 19. tammikuuta 2010

Sämpylät

Moni tosileipuri ei varmasti nielisi tätä pikareseptiä, mutta näin kotikokkaajan keittiöön, jossa joskus unohtaa ostaa leipää tai tekee vaan mieli lämpimiä sämpylöitä, tämä sopii oikein hyvin. Taikinasta tulee pellillinen (noin 10 kpl) sämpylöitä.

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
25 g voita
5-6 dl erilaisia jauhoja

Teen sämpylät usein erilaisista jauhoista ja leseistä, jotta niistä tulisi mahdollisimman terveellisiä ja rapeita. Tällä kertaa käytin noin 3,5 dl sämpyläjauhoja, noin 1,5 dl ruisjauhoja ja noin ½ dl vehnäleseitä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, suola ja hunaja maidon sekaan. Sekoita taikinaan puolet jauhoista ja pehmennyt voi. Lisää loput jauhot ja alusta taikina joustavaksi. Peitä taikina ja anna kohota noin 40 minuuttia lämpimässä paikassa. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja alusta sitä. Jaa taikina noin 10 osaan ja pyörittele osat palloiksi. Levitä sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 20 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Voit halutessa lisätä sämpylöiden päälle leseitä tai siemeniä.

3 kommenttia:

  1. Viimein saatiin leipurimestarin sämpyläohjeitakin! Tänks mään!

    VastaaPoista
  2. Dääm.. Meillä sun blogista on tullut ihan kuuluisa :) ''A'' kyselee aina mitä uutta sun blogissa tänään on. Tässähän saa itse ihan laiskan leiman :D sämpylöitäkin kokeillaan aivan varmasti :) T. N (heh, yritä taas arvata.. Ei hitsi kun oon näin vitsikäs..)

    VastaaPoista
  3. Sitä tulee ihan super hyvälle päälle, kun joku laittaa kommenttia resepteistä - jee :)

    Toivottavasti pizza onnistui ja kokeilette sämpylöitäkin joku päivä! Lisää reseptejä tiedossa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...