maanantai 18. tammikuuta 2010

Smetanalla kuorrutettu juustokakku (8-10hlö)

Pohja
250 g makeita keksejä
1 tl piparkakkumaustetta
100 g suolatonta voita

Täyte
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
4 kananmunaa

Kuorrute
250 g smetanaa
½ tl vaniliinisokeria
3 tl sitruunamehua
1 rkl sokeria
muskottipähkinää pinnalle

Tämä ohje löytyy Suuresta Jälkiruoka –kirjasta. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit (itse käytin kaurakeksejä ja pipareita) pieniksi paloiksi, lisää piparkakkumauste ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin, kun valmistat täytteen. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita tuorejuusto sileäksi, lisää sokeri, vaniliinisokeri ja sitruunamehu ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada seos murupohjan päälle ja paista 45 minuuttia tai kunnes täyte tuntuu kiinteältä. Tee kuorrute, kun kakku alkaa valmistua. Sekoita smetana, vaniliinisokeri, sokeri ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi. Levitä seos kuuman juustokakun päälle, ripottele pinnalle muskottipähkinää ja paista kakkua vielä 7 minuuttia. Katkaise uunista virta ja jätä uunin luukku raolleen. Kun kakku on jäähtynyt, anna sen jähmettyä jääkaapissa.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...