maanantai 25. tammikuuta 2010

NoMU -mausteviikot

Sain lahjaksi muutamia NoMU -mausteita, jotka päätin ottaa testiin. Kokeilussa ovat smoky peri-peri, egyptian dukkah, spanish ja arfican.
Ensimmäisinä testiin pääsivät smoky peri-peri ja egyptian dukkah. Yksinkertaiset reseptit ovat yleensä minun makuuni ja päätin lähteä niillä liikkeelle. Tässä helppo smoky peri-peri -kanasalaatti ja egyptian dukkah -dippikastike.
3 tl NoMU egyptian dukkah -maustetta
2 dl turkkilaista jugurttia

Sekoita mauste jugurttiin ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi. Hyvää vaihtelua kaupan valmiille dippiseoksille. Mausteseos on aika pähkinäinen ja sopii loistavasti kanapalojen tai kasvisten dipiksi.

kanafileitä
NoMU smoky peri-peri -maustetta
salaattia
parmesanjuustoa
pinjansiemeniä
viinirypäleitä
oliiviöljyä
sitruunamehua
hunajaa

Leikkaa kanafileet paloiksi. Itse tein pieniä paloja ja laitoin niihin cocktail-tikut, jotta niistä tuli minikanavartaita. Hiero smoky peri-peri -maustetta kanapalojen pintaan ja paista kanapalat öljyssä pannulla. Sekoita salaatti, parmesanjuusto, pinjansiemenet ja viinirypäleet. Sekoita pienessä kulhossa tilkka öljyä, tilkka sitruunamehua, hunajaa ja smoky peri-peri -maustetta. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Asettele salaatti lautaselle ja laita kanapalat päälle. Smoky peri-peri sopi todella hyvin kanan kanssa ja vaikka se ensin tuntui aika voimakkaalta saa sitä minusta laittaa reilusti kanapaloihin ja salaattikastikkeeseen.

2 kommenttia:

  1. olen tykännyt siitä egyptiläisestä mausteseoksesta esim. possupadoissa joita haudutellaan piiiiiitkään. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! En oo tehnyt patoja kovin usein, mutta sain uuden padan joululahjaksi, joten sitä pitäisi päästä kokeilemaan...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...