Sain lahjaksi muutamia NoMU -mausteita, jotka päätin ottaa testiin. Kokeilussa ovat smoky peri-peri, egyptian dukkah, spanish ja arfican.
Ensimmäisinä testiin pääsivät smoky peri-peri ja egyptian dukkah. Yksinkertaiset reseptit ovat yleensä minun makuuni ja päätin lähteä niillä liikkeelle. Tässä helppo smoky peri-peri -kanasalaatti ja egyptian dukkah -dippikastike.
3 tl NoMU egyptian dukkah -maustetta
2 dl turkkilaista jugurttia
Sekoita mauste jugurttiin ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi. Hyvää vaihtelua kaupan valmiille dippiseoksille. Mausteseos on aika pähkinäinen ja sopii loistavasti kanapalojen tai kasvisten dipiksi.
kanafileitä
NoMU smoky peri-peri -maustetta
salaattia
parmesanjuustoa
pinjansiemeniä
viinirypäleitä
oliiviöljyä
sitruunamehua
hunajaa
Leikkaa kanafileet paloiksi. Itse tein pieniä paloja ja laitoin niihin cocktail-tikut, jotta niistä tuli minikanavartaita. Hiero smoky peri-peri -maustetta kanapalojen pintaan ja paista kanapalat öljyssä pannulla. Sekoita salaatti, parmesanjuusto, pinjansiemenet ja viinirypäleet. Sekoita pienessä kulhossa tilkka öljyä, tilkka sitruunamehua, hunajaa ja smoky peri-peri -maustetta. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Asettele salaatti lautaselle ja laita kanapalat päälle. Smoky peri-peri sopi todella hyvin kanan kanssa ja vaikka se ensin tuntui aika voimakkaalta saa sitä minusta laittaa reilusti kanapaloihin ja salaattikastikkeeseen.
Rangpur Lime Scones
-
These lime scones are something special. Made with fragrant Rangpur lime
zest and juice, they’re tender and rustic with golden craggy edges and a
zest-fl...
olen tykännyt siitä egyptiläisestä mausteseoksesta esim. possupadoissa joita haudutellaan piiiiiitkään. :)
VastaaPoistaKiitos vinkistä! En oo tehnyt patoja kovin usein, mutta sain uuden padan joululahjaksi, joten sitä pitäisi päästä kokeilemaan...
VastaaPoista