perjantai 15. tammikuuta 2010

Jamien bruchetta

Bruchettoja on tullut vuosien varrella tehtyä useilla eri tavoilla ja tällä kertaa ne tehtiin Jamie Oliverin tapaan. Jamie Italiassa -kirjasta löytyy perusohje burchettaan ja 4 erilaista täytettä. Tällä kertaa illanistujaisissa tarjoiltiin Jamien tomaatti ja basilika bruchettaa sekä omaa versiota meetwursti, vuohenjuusto ja punasipuli bruchettasta.

Perusbruchetta
Iso vaaleahko leipä (esim. Maalaisleipä)
valkosipulia
oliiviöljyä
suolaa

Leikkaa leipä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Paahda leipäviipaleita grillissä, parilapannussa tai uunissa, kunnes leivät ovat rapeita. Hiero leipiä halkaistulla valkosipulinkynnellä, valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Valitse leivän päälle täyte alla olevista vaihtoehdoista.

Tomaattia ja basilikaa
punaisia (ja keltaisia) tomaatteja
basilikaa
merisuolaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä

Käytin tähän punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja, jotta ruokaan tuli väriä ja kirsikkatomaatit on yleensä maukkaita. Koska tomaatit oli tosi pieniä, en poistanut niiden kantaa tai siemeniä, mutta jos teet tämän isoista tomaateista kannattaa ne poistaa. Pilko tomaatit pieniksi paloiksi, revi basilikanlehdet tomaattien joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa. Levitä seos perusbruchetta-ohjeen mukaan valmistettujen leipäviipaleiden päälle.

Meetwurstia, vuohenjuustoa ja punasipulia
meetwurstia
vuohenjuustoa
punasipuli
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa meetwursti, vuohenjuusto ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle oliiviöljyä ja levitä seos perusbruchetta-ohjeen mukaan valmistettujen leipäviipaleiden päälle.

Todella helppoa ja maukasta!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...