lauantai 30. lokakuuta 2010

Kotzone


Eilen oli niin sanottu pizzaperjantai ja päätin yrittää tehdä tavallisen pizzan sijaan kotzonen. Tavallinen pizzahan tässäkin tehdään, mutta se vain täytetään salaatilla, lisätään vähän kastiketta ja taitetaan kaksinkerroin. Pizzan täytteeksi voi valita ihan mitä haluaa, pohja kannattaa tehdä itse (tulee parempaa), tomaattikastikkeen reseptin löysin Maku-lehdestä ja lisäksi sovelsin itse pizzaan barbeque-kastikkeen. Tässäpä mitä minun pizzaan tuli...

Pohja
1 ½ dl vettä
15 g hiivaa
½ tl suolaa
n.3 ½ dl durumvehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikina jauhotetulla tasolla kahdeksi pizzapohjaksi. Anna pizzapohjien kohota uudestaan ennen täytteen lisäämistä.

Maku-lehden tomaattikastike (½ alkuperäisestä reseptistä)
250 g paseerattua tomaattia
1/4 tomaattipyrettä
1 valkosipulinkynsi
½ tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus basilikaa

Maku-lehden resepti oli aika iso, joten puolitin sen. Puolikkaasta reseptistä tuli yllä mainittuun pizzapohja määrään tarpeeksi ja vähän yli. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja tarkista maku. Lisää mausteita tarpeen mukaan.

Täytteet
kanaa
ananasta
punasipulia
juustoraastetta
salaattia (uunin jälkeen)

Barbeque-kastike
1 dl makeaa chilikastiketta
½ dl siirappia
1/4 dl soijakastiketta
2 rkl paksua balsamicoa
tilkka Coca-Colaa

Kiehauta kokoon chilikastike, siirappi, soija ja balsamico. Jäähdytä kastike. Sekoita joukkoon tilkka Coca-Colaa ja anna kastikkeen tekeytyä ainakin 30 minuuttia. Kastike ei ole aluksi kovin paksua, mutta tekeytyessään se tiivistyy hieman. Barbeque-kastikkeisiin löytyy paljon ihania ja moniulotteisempia reseptejä, mutta tähän tarkoitukseen päätin mennä sieltä missä aita on matalin ja sovelsin tälläisen pikakastikkeen.

Kokoa pizza levittämällä tomaattikastike pohjan päälle, lisää täytteet ja lorauta päälle hieman barbeque-kastiketta ja lisää lopuksi juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Ota pizza uunista, leivtä toiselle puoliskolle salaattia ja barbeque-kastiketta ja taita pizza kaksinkerroin - Enjoy!

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Punajuuri-jauhelihapaistos

Niin kutsuttua kotiruokaa ei pidä aliarvioida, koska se voi monesti yllättää maukkaudellaan. Tällä kertaa kauden vihannes, punajuuri sai pääroolin ja reseptiä jatkettiin punajuuren hyvällä ystävällä, sinihomejuustolla. Halusin paistoksesta hieman ruokaisamman ja lisäsin vielä jauhelihan reseptiin. Ihan toimivaa kotiruokaa :)

1 kg punajuuria
400 g jauhelihaa
1 sipuli
150 g sinihomejuustoa
2 dl kerma
3 dl maitoa
2 kananmunaa
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
paprikajauhetta

Kuori ja raasta punajuuret. Paista jauheliha pannulla ja mausta valkopippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Kuutioi sipuli pieniksi paloiksi. Sekoita kerma, maito ja kananmunat punajuuriraasteeseen. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Voitele laakea uunivuoka. Levitä punajuuriseoksesta puolet vuoan pohjalle. Levitä päälle sipuli, jauheliha ja murustettu sinihomejuusto. Silppua päälle reilusti tuoretta timjamia. Levitä päälimmäiseksi loput punajuuriseoksesta. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Anna paistoksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

maanantai 25. lokakuuta 2010

Suklaakakku Amarettokirsikoilla

Tämän reseptin löysin Helsingin Sanomien -nettisivuilta. Alkuperäisessä reseptissä valmistetaan tuoreista kirsikoista kompotti, mutta en saanut käsiini tuoreita kirsikoita ja piti hieman soveltaa, joten päädyin käyttämään sokeroituja kirsikoita, jotka uitin Amaretto-liköörissä. Tästä tuli todella suklainen kakku, jossa maustuu myös Amarettokirsikat aika kivasti. Itse aloitin kakun valmistamisen marinoimalla kirsikat, sen jälkeen tekemällä pohjan ja lopuksi suklaamoussen.

Pohja 
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
voita
korppujauhoja

Valmistin kakkupohjan samaisessa irtopohjavuoassa kuin mihin lopuksi kokosin itse kakun ja kuinkas ollakaan pohja vetäytyi sen verran uunissa, että se ei peittänyt enää koko irtopohjavuoan pohjaa. Tämä ei periaatteessa haitannut kakun ulkonäköä, mutta kerrompa nyt kuitenkin, jotta seuraava kokki voi tehdä jotain toisin. Eli pohjan olisi mielestäni voinut tehdä esim.pellille ja leikata valmiista pohjasta irtopohjavuokaan sopivan palan. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka tai valmista kakkupohja pellille leivinpaperin päälle. Yhdistä kuiva-aineet sokeria lukuunottamatta. Riko munat toiseen kulhoon ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

Ohjeessa kakkupohja neuvottiin leikkaamaan kolmeen osaan. Minusta pohjaa ei ollut tarpeeksi kolmeen osaan, mutta itse jaoin paksuuden kahteen osaan ja leikkasin puolet pohjasta pois. Ylimääräisen puoliskon pakastin ohjeen mukaan, mutta en osaa sanoa miltä pohja maistuu pakastamisen jälkeen - we'll see. Laita valmis suklaakakkupohja irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Kostuta kakkua tilkalla Amarettoa ja lusikoi päälle Amarettokirsikat. Levitä suklaamousse vuokaan kirsikoiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua siivilöimällä sen pintaan tummaa kaakaojauhetta ja levitä keskelle sokeroituja kirsikoita.


Amarettokirsikat
150 g sokeroituja kirsikoita
½ - 1 dl Amaretto-likööriä

Pilko puolet kirsikoista kahtia. Jätä puolet kokonaisiksi. Kaada likööri kirsikoiden päälle ja anna maustua muutaman tunnin tai yön yli jääkaapissa.

Suklaamousse
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Aloita moussen teko erottelemalla keltuaiset valkuaisista. Sulata pilkottu suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen. Suklaa sulaa todella nopeasti. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri keskenään ja lisää juustoseos jäähtyneeseen suklaaseen. Sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaa-juustoseoksen joukkoon kermavaahto. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatteet veteen. Lisää liivateseos muuhun massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa valkuaiset sekä ripaus sokeria omassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto muihin aineisiin varovasti nostellen.

maanantai 18. lokakuuta 2010

Kapris-lihapullat tomaattikastikkeessa

Itse tehtyjen lihapullien voittanutta ei ole (ainakaan kaupan pulllissa). Tällä kertaa halusin tuoda jotain uutta itse tehtyihin lihapulliin ja päädyin kapriksiin, joita löytyi valmiina kaapista. Toiseksi olin koko viikonlopun Italia tunnelmissa ja halusin jatkaa tätä teemaa ja niimpä lihapullille muodostui tomaattikastike ja spagettia lisukkeeksi...

Kapris-lihapullat
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl ranskankermaa (tai kermaviiliä)
½ dl korppujauhoja
1 rkl dijon-sinappia
½ dl kapriksia
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Sekoita kananmuna, ranskankerma, korppujauhot, sinappi ja mausteet keskenään. Pilko sipulit ja sekoita ne ja kaprikset muuhun seokseen. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta noin 20 lihapullaa.

Tomaattikastike
500 g paseerattua tomaattia
2 tl tomaattipyrettä
2 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
pala tuoretta chiliä
tuoreita basilikanlehtiä
oliiviöljyä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää paseeratut tomaatit, tomaattipyre, vesi ja punaviinietikka. Purista sekaan valkosipuli. Hienonna sekaan pala chiliä ja iso nippu basilikanlehtiä. Lisää ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria. Anna kastikkeen hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen lihapullat varovasti pannulle. Älä kääntele aluksi liikaa, ettei lihapullat hajoa. Anna lihapullien kypsyä tomaattikastikkeessa noin 20 minuuttia välillä varovasti käännellen. Keitä lihapullien kypsyessä spagetti tai muu pasta kastikkeen lisukkeeksi. Tarkista vielä lopuksi maku ja lisää tavittaessa suolaa tai mustapippuria.

Tarjoile valmis lihapulla-tomaattikastike spagetin tai pastan kanssa ja koristele annos tuoreella basilikalla. Omasta tomaattikastikkeesta tuli aika hottia kamaa, kun en tajunnut, että mulla olevat chilit oli kotikasvatettuja ja todella tulisia. Se ei kyllä musta haitannut, koska silti kapris-lihapullat maistui taustalla ihan kivasti..

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Jokirapu-caesarsalaatti

Caesarsalaatin salaisuus piilee sen kastikeessa. Koska tällä kertaa kyseessä on jokirapu-caesarsalaatti, päätin käyttää rapuja myös kastikkeeseen. Tästä tuli myös todella valkosipulinen, mutta aivan sairaan hyvä - suosittelen (ainakin valkosipulin ja caesarsalaatin ystäville)...

3 erilaista isolehtistä salaattia
100 g jokiravunpyrstöjä
valkosipulikrutonkeja
parmesanraastetta
caesar-kastiketta

Huuhto salaatit ja jätä ne kuivumaan. Valmista alla oleva kastike ja krutongit. Revi salaatinlehdet isoiksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon jokiravunpyrstöt, krutongit ja parmesanraaste. Sekoita lopuksi kastike salaatin sekaan. Koristele jokiravunpyrstöillä ja parmesanraasteella.

Kastike
8 anjovisfilettä
1 ½ rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 ½ rkl dijon-sinappia
2 tl worcestershire-kastiketta
2-3 valkosipulinkynttä
5 kpl jokiravunpyrstöjä
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Soseuta tehosekoittimessa anjovisfileet, jokiravunpyrstöt, sitruunamehu, etikka, sinappi ja worcestershire-kastike. Purista joukkoon valkosipulit. Sekoita kastike tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Viimeistele kastike ripauksella suolaa.

Valkosipulikrutongit
3-4 viipaletta paahtoleipää
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
kuivattua tilliä

Leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda leivät rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Mausta kuivatulla tillillä. Purista pannulle valkosipulit ja sekoita ne leipäkuutioiden joukkoon.

torstai 14. lokakuuta 2010

Punssirullat

Jos ihminen voisi elää leivoksilla, ei mun köökissä varmaan muuta tulisi tehtyä... onneksi näitä voi aina viedä työpaikalle ja ystäville, koska kaikkea ei voi yksin syödä :)

100 g voita
1 1/4 dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ dl keksinmuruja (kaurakeksejä, Digestive-keksejä ym.)
2 ½ dl sokerikakun (tai muun vaalean kuivakakun) muruja
2 rkl punssia
250 g vihreätä marsipaania
120 g tummaa suklaata

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön hieman pehmenemään. Vaahdota voi ja tomusokeri. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Massasta tulee hieman suklaamoussen tapainen. Murskaa keksit ja sokerikakunpalat ja lisää ne muuhun seokseen. Mausta seos punssilla ja laita kylmään odottamaan. Jaa marsipaani kolmeen yhtä suureen osaan ja kauli jokainen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 20 x 7 cm). Jos marsipaani takertuu helposti kiinni, siivilöi tomusokeria muutaman kerran sen pintaan. Itse tasasin jokaisen levyn reunat ja tein reunoista vielä yhden suorakaiteen muotoisen levyn. Jaa täyte neljään osaan ja muotoile osista pitkulaiset täytteet marsipaanilevyille. Rullaa levyt marsipaanin avulla. Leikkaa rullista noin 4 cm mittaisia paloja. Sulata suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen (suklaa sulaa muutamassa minuutissa). Pyörittele jokaisen punssirullan molemmat päädyt suklaassa ja laita leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään. Tällä reseptillä pieniä punssirullia tuli noin 25 kpl.

Olin aika yllättynyt, että nämä oli loppujen lopuksi aika helppotekoiset...niin ja punssia saa laittaa leivoksiin reilusti, että se maistuu nimensä mukaan :)

tiistai 12. lokakuuta 2010

Possurulla sienitäytteellä ja balsamico-rosmariinikasvikset

Viime lauantain-dinnerillä tarjoiltiin pääruokana possurulla, jossa yritin yhdistellä kauden tuotteita. Niimpä possurulla täytettiin sienillä ja lisukkeena toimivat kauden kasvikset.

n.800 g pala possun ulkofilettä
muutama herkkusieni
kourallinen (kuivattuja) suppilovahveroita
1 sipuli
100 g kanttarelli-tuorejuustoa
voita
suolaa
mustapippuria

Leikkaa ensin possufile kolmeen osaan niin, että osat pysyvät yhdessä. Itse leikkasin fileen niin, että jaoin sen paksuuden (mielessä) kolmeen osaan ja leikkasin ensimmäisen osan (1/3 paksuudesta) muutamaa senttiä vaille loppuun asti. Sitten käänsin veitsen ja yritin leikata loppu palan kahteen yhtä paksuun osaan - se onnistui aika hyvin! Harmi, kun en ottanut kuvaa siitä, mutta laittakaa viestiä jos tätä ei ymmärrä... Mausta possufile molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Liota kuivattuja suppilovahveroita vedessä. Kuullota herkkusienet ja sipuli voissa pannulla. Purista suppilovahveroista liiat nesteet pois ja lisää ne pannulle hetkeksi. Siirrä seos toiseen astiaan ja ota pannulla oleva neste ja suppilovahveroiden liotusvesi talteen. Anna sieni-sipuliseoksen hieman jäähtyä ja sekoita jäähtynyt seos tuorejuuston kanssa. Mausta täyte ripauksella suolaa. Levitä seos possufileen päälle niin, että jätät reunoihin vähän tyhjää, jotta file on helppo rullata kasaan ilman, että täytteet valuu reunoista ulos (vähän ne valuu joka tapauksessa). Rullaa file tiiviisti rullalle ja sulje rulla cocktail-tikuilla tai paistonarulla. Paista possurullaa kuumalla pannulla noin minuutti joka puolelta. Ota taas paistinneste talteen. Sekoita possunpaistoneste sieni-sipuliseoksen paistonesteeseen ja tarvittaessa jatka sitä suppilovahveroiden liotusvedellä. Sivele possun pinta paistonesteellä. Possurulla kypsyy 175-asteisessa uunissa noin tunnissa. Käytä paistomittaria, koska sopiva possun sisälämpötila on noin 75 astetta ja itse ainakin huomasin, että tämän yli ei kannata mennä. Kostuta rullaa useita kertoja paiston aikana, koska possu kuivuu todella helposti.

Kuten kuvastakin voi nähdä käytin rullan sulkemiseen cocktail-tikkuja ja täytettä valui hieman ulos. Hyvin solmittu paistonaru saattaisi estää täytteen valumisen. Reseptiin voisi myös kehitellä paremman nesteen possun kostuttamiseen, kuin käyttämäni paistonesteet, joten jos keksitte sellaisen laittakaa viestiä siitä :)

Balsamico-rosmariinikasvikset
bataattia
porkkanaa
perunaa
lanttua
paksua balsamicoa
rosmariinia

Kuori ja leikkaa kasvikset paloiksi. Sekoita kasviksien joukkoon tilkka balsamicoa ja kuivattua rosmariinia. Lisää kasvikset uunipellille, kun possu on ollut uunissa noin 30 minuuttia. Jatka possun paistamista ja muista kostuttaa rullaa vielä muutama kerta sen ollessa uunissa.

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Silakkaskagen

Silakkamarkkinat oli ja meni ja tietysti löysin itseni sieltä etsimässä uusia kokkausideoita ja maistelemassa silakoita. Silakkamarkkinoiden tarjontaan kuuluu olennaisesti myös saaristolaisleipä ja suurena saaristolaisleivän ystävänä laitoin markkinoiden leivät testiin. Pakko myöntää, että koin pienen pettymyksen tarjonnan suhteen ja tulin jälleen kerran siihen tulokseen, että itsetehdyn saaristolaisleivän voittanutta ei ole. Mitä silakoihin tulee, löysin mielenkiintoisia reseptejä Helsingin Sataman nettisivuilta, joista valitsin Silakkaskagenin lauantai-dinnerin alkupalaksi. Vaihdoin reseptiin sipulin punasipuliin ja smetanan ranskankermaan, koska nämä sopi mielestäni paremmin ja piti reseptin vähän freesimpänä - kukin tyylillään...

200 g marinoituja silakkafileitä
1 punasipuli
3-5 kirsikkatomaattia
¼ paprikaa
persiljaa
150 g ranskankermaa
saaristolaisleipää

Valuta marinoidut silakat kuiviksi ja leikkaa ne pieneksi silpuksi. Kuutioi sipuli, tomaatit ja paprika ja leikkaa persilja pieneksi hakkeeksi. Sekoita silputut ainekset ranskankerman joukkoon ja anna maustua ainakin puoli tuntia. Markkinoilta ostamani saaristolaisleipä oli mielestäni vähän kuivaa, joten lisäsin täytteen leipien päälle ajoissa, jotta täyte ehti vähän imeytyä leipiin. Koristele leivät punasipulilla ja persiljalla. Lopputulos oli kuitenkin todella toimiva ja itse en ainakaan ole ennen tälläistä skagenia syönyt - suosittelen :)

perjantai 8. lokakuuta 2010

Suklaa-cupcakes

Tässä vähän syyspiristystä ilmoille leivoksien saattelemana. Varsinaisia cupcake-leivoksia en ole ennen tehnyt, ainakaan tällä nimellä, mutta sain innostuksen näihin, kun ystävän polttareihin tuotiin maailman suloisimmat cupcake-leivokset. Nää mun ei vedä vertoja mitenkään niiden söpöydelle, mutta yrittää silti pitää :)

3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta (sitä aitoa :)
1/4 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
130 g taloussuklaata
2 kananmunaa
paperisia muffinssivuokia

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniliinisokeri, kaakao ja suola keskenään. Pilko 2/3 suklaasta pieneksi muruksi ja lisää kuiva-aineiden joukkoon. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Sekoita sokeriseos muuhun taikinaan. Sulata voi ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin niin, että laitat ensin taikinaa pohjalle, väliin suklaapalat (mitä jäi yli muusta taikinasta) ja loppu taikina päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Taikinasta riittää 10-12 muffinssiin. Jäähdytä muffinssit ennen kuorruttamista. Itse muuten käytin paperisia vuokia, jotka laitoin muffinssipellille.


Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1- 1½ dl tomusokeria
1 tl punaista elintarvikeväriä
koristeita

Purista sitruunamehu tuorejuuston joukkoon ja sekoita niin, että juusto vähän pehmenee. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Itse päällystin osan leivoksista tässä kohdassa ja lisäsin sen jälkeen elintarvikevärin kuorrutukseen, jotta lopuista tuli punaisia :) Päällystä leivokset kuorrutuksella. Ripottele koristeet lopuksi pinnalle.

Kaunis kiitos niistä mökillä syödyistä cupcake-leivoksista! Siitä se idea lähti :)

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Kasvispihvit

Paistetut muikut on pitänyt pientä taukoa kokkailusta ja ollut enemmän hyvän ystävän häähumussa juhlien polttareita ja häitä. Aivan mahtavat viikot takana ja kourallinen uusia, ihania ystäviä :) Kaiken tämän juhlinnan jälkeen lienee hyvä palata terveellisen ruoan pariin ja mikäs sen oivempi valinta kuin kasvispihvit kauden vihanneksista. Jotta homma ei kuitenkaan menisi liian terveelliseksi maustetaan kasvispihvit juustolla ja paistetaan voissa - rakkaat lukijat, ne on silti kasviksia :)

2 perunaa
1 porkkana
1 sipuli
½ (tai pieni pala) bataattia
2 kananmunaa
½ - 1 dl vettä
½ dl korppujauhoja
2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta
voita

Kuori ja raasta kasvikset. Sekoita kananmunat, vesi, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet. Veden määrä riippuu siitä miten kosteita kasvikset ovat. Sekoita kasvikset seokseen tasaisesti. Itse lisäsin vettä ensin ½ dl ja sitten pikku hiljaa lisää. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne voissa pannulla. Aluksi ainakin itsestä tuntui, että pihvit ei pysy kasassa, mutta uskoa kehiin ja siitä se lähtee. Hyviä tuli!

Kastikkeeksi kasvispihvien kanssa tein nopean kermaviiliseoksen sekoittamalla kermaviiliin tilkan omenaviinietikkaa, hunajaa, sinappia ja lisäämällä kuivattuja yrttejä. Enjoy :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...