sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Sahramitagliatelle ja jättikatkarapu-sitruunakastike

En ole ennen tehnyt itse tuorepastaa, mutta nyt viimein tuli tehtyä. Pastan teko oli yllättävän nopeaa ja helppoa. Reseptin löysin Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä. Pienensin vähän reseptiä niin, että siitä riittää kahdelle hengelle ja tuorepastaa jää jonkin verran yli.

sahramitagliatelle tuorepastaa (noin 2/3 pasta-annoksesta)
200 g jättikatkarapuja
1 sitruuna
1 ½ dl kermaa
10 g voita
1/4 tl suolaa
n.1 dl lehtipersiljaa

Valmista ensin tuorepasta. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna persilja. Kuumenna voi ja kerma kattilassa ja lisää sitruunan mehu, raastettu kuori, suola ja katkaraput. Hauduta kastiketta hetki. Keitä tuorepasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä pastan paksuudesta riippuen 2-4 minuuttia. Sekoita tuorepasta, kastike ja suurin osa persiljasta. Annostele pasta lautasille ja koristele persiljalla.

Sahramitagliatelle tuorepasta
1 tl sahramia
1 1/4 dl vettä
5 dl durumvehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Sekoita sahrami haaleaan veteen. Sekoita jauhot, kananmunat, oliiviöljy ja suola kulhossa. Lisää sahramivettä taikinaan pienissä erissä, kunnes taikina on muotoiltavaa. Itse lisäsin lopuksi vielä hieman jauhoja, koska taikina oli aika löysää. Vaivaa taikinaa hetki. Jaa taikina 4 osaan. Kääri kolme osaa tuorekelmuun odottamaan. Kauli taikina jauhotetulla tasolla ohueksi levyksi. Taittele taikina 3 osaan ja kauli uudelleen. Toista tämä ainakin 4 kertaa. Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä ohuita nauhoja. Nosta tuorepasta narulle kuivumaan, kunnes olet kaulinnut kaikki 3 osaa. Pasta-annoksesta jäi yli noin 1/3, mutta se säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään tai pastan voi myös pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...